Deniz Poyraz katledildiği yerde anıldı

İZMİR – Deniz Poyraz katledildiği HDP İzmir İl Örgütü’nde anıldı. Burada konuşan HDP’li Serpil Kemalbay “Kürt halkından herkesin öğreneceği dünyanın öğreneceği çok şey var. Emine Şenyaşar ve Fehime annenin faşizme çocuklarını kurban vermiş annelerin barış sesini yükselteceğiz. Deniz isyanımız, ona verdiğimiz sözü yerine getireceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne dönük saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ın katledilişinin birinci yıl dönümünde katledildiği saatlerde parti binasında anma etkinliği düzenlendi. “Güneşin sofrasında Denizlerin yolunda” yazılı pankartın asıldığı salonda “Şehit namirin” sloganları atıldı. Anmada HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay konuştu.
Saldırının amacı demokratik siyaseti yok etmek

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Deniz’in örgütlü bir kötülük tarafından katledildiğini belirterek “Burası Türkiye’nin üçüncü büyük metropolü ve üçüncü büyük partisine yönelik fütursuz bir katliam. Saldırının amacı demokratik siyaseti yok etmekti. Halkın iradesini yok saymak ve faşist yönetimlerin bekalarını sürdürmek olduğunu biliyoruz. Deniz o gün burada yalnızdı. Tetikçi katil kapıdan elini kolunu sallayarak girdi. Buraya girerken gördük, parti devletin kolluğu ile kuşatılmıştır ve karşısında çadırı vardır. Burası sürekli gözetleniyor” dedi.

‘Onların partisini halk Amed’de kapattı’

HDP’nin bu saldırı ile tasfiye edilmeye çalışıldığını belirten Serpil “İnsanlar partimizi sahiplenmesin istiyorlar. Denizimizi de sahipleniyoruz, HDP’yi de sahipleniyoruz en ufak geri adım atmıyoruz. Mücadeleye daha güçlü devam ediyoruz. Denizden aldığımız feyzle onun hayallerine olan bağlılığımızla mücadelemizi sürdüreceğiz. Partimizi kapatmak için talimat verenler çetelere İŞİD artığı saldırganlara hedef gösterenler. HDP’yi kapatmak istiyorlar ama Amed’de onların partisi halk tarafından çoktan kapatıldı. Faşist iktidarı yürüttükleri bu kirli politikalara son vermek için halkımız mücadele ile onları tarihin çöplüğüne gönderecek” şeklinde belirtti.

‘Barış Annelerinden öğrenilecek çok şey var’

Deniz’in ailesinin barış demekten hiç vazgeçmediğini belirten Serpil halkı düşmanlaştıranların, katliam yapanların Barış Annelerinden çok şey öğrenmesi gerektiğini ifade etti. Serpil “Kürt halkı barış demekten bir gün geri durmadılar. Kim olsa barış diyemezdi. Kürt halkından herkesin öğreneceği dünyanın öğreneceği çok şey var. Emine Şenyaşar ve Fehime annenin faşizme çocuklarını kurban vermiş annelerin barış sesini yükselteceğiz. Deniz isyanımız, ona verdiğimiz sözü yerine getireceğiz” dedi.

Anma saygı duruşunun ardından sona erdi.

Program Deniz Poyraz’n mezarının bulunduğu Buca Kaynaklar Mezarlığındaki anma ile devam edecek.

JINNEWS

 

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir