Ocak evlatlarından asimilasyonculara uyarı: Dersim’den ellerinizi çekin!

PİRHA-Alevi Ocak evlatları “Yol gerçektir, Yol yaşar, yol şifadır” başlığıyla yaptıkları ortak açıklamada, Dersim’de sürdürülen asimilasyon politikalarına tepki gösterirken, bunun son bulması çağrısında bulundu. Açıklamada “Atalarımız bize başı dik bir tarih bıraktı. Dünya bu tarihimizle bizi tanıyor. Bize bu zulmü yapmayın nehak önünde eğilmeyin” ifadeleri kullanıldı.

Dersim genelinde sürdürülen asimilasyon çalışmalarına karşı “Yol gerçektir, Yol yaşar, Yol şifadır” başlıklı ortak bir açıklama yayımlayan Dersim Ocak evlatları, yürütülen politikalara son verilmesi çağrısında bulundu.

Açıklamada “Atalarımız bize başı dik bir tarih bıraktı. Dünya bu tarihimizle bizi tanıyor. Dersim’e gün içerisinde çıkın bakın tüm dünyadan insanlar görürsünüz. Bu gerçek Harde Dewreş’indir. Hardê Dewrêş’te her meşede, her Ziyarette, dağda bedenleşmiş hakikatin şifa eli vardır. Bu şifa eli nehakın eline düşmez, yol gösterir. Bize bu zulmü yapmayın nehak önünde eğilmeyin” ifadelerine yer verildi.

“DERSİM HALA HER BİRİNİN BAŞINDA DERMANSIZ DERTTİR”

Yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Dersim sevginin, vicdanın, Sırr-ı Hakikat’in kemalet dilinin cümle can ile rızalık meydanı kurduğu mekan. Mekan iman etmiştir, imanı gerçek üzeredir. Bu gerçek ise edep erkan düsturuna bağlıdır. Rıza makamına edep ile giden şifa bulur. Rıza makamına nefsani zulüm ile giden, yedi ceddi için zulme davet çıkarmış olur. Bu vesile ile “Dersime sefer olur, zafer olmaz” kelamı tarihi bir hakikati dile getirir. Lakin Dersim’de zafer aldığını ilan edenler abad olmamıştır, olamayacaktır. Dersim halen her birinin başında dermansız derttir.

Hakk Yol evlatları bu nedenle düşmanına bile kolay kolay beddua etmez. Hakk Yol coğrafyasında, iman ehli bedduanın sırr-ı hakikat dilinde kendisinin de payı olacağını bilerek vicdana meydan açmıştır. Bahtına düşen zulümkara bile meydan kurar.

İnancımızın hakikatine zulmedenler, yol düşkünleri ile ocaklarımızı, ziyaret makamlarını, kutsal değerlerimizi istilayı görev bilmektedirler. Bir maaşa tamah edip ikbal arayanların Hardê Dewrêş’te sadece kendilerine değil yedi ceddlerine lanet topladıklarını bilmiyorlar mı?

“DERSİM OCAKLARININ HEPSİ MANA İLE AYAKTADIR”

Hardê Dewrêş’te ikrarından dönenlerle ilgili ibret alınacak binlerce hikaye vardır. Keçi avlarken uçurumdan düşenler. İspiyonculuk yaparken dermansız derde düşenler. Hakikat deryasına kulak kapatmanın zamanı değildir. Çok yakındır elinizden lokmanızı alacak komşunuz kalmayacak. Bu gidişat bilen için dertlerin en büyüğüdür.

Dersim, sadece üstünde değil, toprağın altında kefensiz yatan hakikat elçileri ile sırlıdır. Ocaklarımızın hakikat kelamları, taliplerin çerağları, anaların kemaleti Munzur’u aydınlatıyor. Dersim ocakları, Düzgün Bawa, Haskar, Jelê, Ana Fatma, Gola Çeto hepsi mana ile ayaktadır, toplumsal hafızamızdır, Dar-Didar mekanlarıdır. Bahtına sığınanın derdine derman olur.

Gelin bu nehaklıktan vazgeçin. Dersim Hakk Yol’un gerçeği hepiniz için edep-erkan şirazesidir. Dersim kendisi gibi yaşar ise şifa olur. Dersim’i hakikatinden koparmak hepinize dermansız dert olur. Dersim’de asimilasyon ve zulüm politikalarından derhal vazgeçin. Bizi tarihimiz ve gerçeğimizle kabul edin.

“NEHAK ÖNÜNDE EĞİLMEYİN”

Dersim’in toprağına her gün kan doğrayanlar; bu yola ikrar ile bağlı olanlar, gözleri önünde evlatları düşerken bile haram lokmaya tamah etmedi. Bu coğrafyanın her hanesi evladı ile sınandı. Gelin bu Nehak yoldan vazgeçin, uşaklık, velayet nurunu taşıyan Dersim coğrafyasının Ehl-i Beyti’ne yakışmaz. Haramdan hileden uzak durun. El verenlerin evlatlarının el pençe durması bizi derinden hırpalamaktadır.

Atalarımız bize başı dik bir tarih bıraktı. Dünya bu tarihimizle bizi tanıyor. Dersim’e gün içerisinde çıkın bakın tüm dünyadan insanlar görürsünüz. Bu gerçek Harde Dewreş’indir. Hardê Dewrêş’te her meşede, her Ziyarette, dağda bedenleşmiş hakikatin şifa eli vardır. Bu şifa eli nehakın eline düşmez, yol gösterir. Bize bu zulmü yapmayın nehak önünde eğilmeyin.

“DERSİM’DEN ÇEKİN ELLERİNİZİ”

Canlarımıza;

Biz ocak evlatları olarak son dönemlerde Dersim’e sefer düzenleyen tekçi zihniyetin temsilcileri ile iş tutan kişilere, ocak evlatlarına diyoruz ki, biz Yol Evlatları olarak eksik kaldık, yetişemedik ama yolumuz yaşar, yolumuz şifadır. Tutunun Yol’un gerçeğine. Nehak karşısında ancak Yol’un hakikati ile kom olunursa zulümden kurtuluruz. Dersim Ocak evlatları olarak sesleniyoruz; bu zulüm ve asimilasyon politikalarından vazgeçin, utanın artık. Yetmeyen nedir size? Dersim’den çekin ellerinizi!

“GELİN PİR DİVANINDA DAR-DİDAR OLUN”

Ey Talipler!

Zulme karşı direnmek Hakktır. Gücünüz yetmiyor ise lokmanızı vermeyin, selamınızı kesin, yüzüne bakmayın, düğününe gitmeyin, ölüsüne gitmeyin ki bu zulme ortak olmayasınız. Nehakla iş tutanların kapısında karataş vardır, boynunda ise yolun vebali. Gelin Pir divanında Dar-Didar olun. Can veririz, can almayız, ellerinizi çekin canımızdan. Hakikati yaşamaktan vazgeçmeyin. Lokma ile niyaz olun birbirinize, sahip çıkın karıncaya, kurda kuşa, dağa, taşa onlar da size sahip çıkacak korkmayın. Hakk Aynamız, Xızır Yardımcımızdır.”

1- Hamza Takmaz, Kureş Ocağı

2- Ergün Haydaroğlu, Six Delil Berxecan

3- Süleyman Deprem, Sinemilli

4-Hüseyin Soysüren, Sinemilli ocağı

4- Mustafa Mısır, Üryan Derveş Ocağı

6- Aziz Güler, Aguçan ocağı

7- Mahmut Utbey, Ağuçan ocağı

8- Haydar Buğa, Derveş Cemal ocağı

9- Mehmet Yapıcı, Sinemilli ocağı

11- Bülent Yaşar, Bamasur ocağı

12- İbrahim Kete, Şıx Çoban Ocağı

13- Seyit Atıcı, Sinemilli Ocağı

14- Celâl Demircioğlu, Üryan Xızır Ocağı

15- İnanç Dolu, Ağuçan Ocağı

16- Fırat Gezici, Şıx Delil Berxecan ocağı

17- Garip Aygün, Şıx çoban Ocağı

18- Mahir Şahin, Bamasur Ocağı

19- Narin Gülçiçeği, Bamasur Ocağı

20- Didar Canan, Ağuçan Ocağı

21- Cemal Canan, Ağuçan ocağı

22- Ali Kemal Öztürk, Üryan Xızır Ocağı

23- İbrahim Erdoğan, Ağuçan ocağı

24- Rıza Yağmur, Dewreş Cemal Ocağı

25- Hayri Şanlı, Dewreş Cemal ocağı

26- Kazım Açıktepe, Kureş Ocağı

27- Baki Erdoğan, Bamasor ocağı

28- Tacim Bakır, Sinemilli Ocağı Piri

29- Ali Doğan, piri sevdin ocağı

30- Garip Bozkurt, Kureyş ocağı

31- Kemal Güzel, Ağuçan ocağı

32- Mithat Büyükşahin, Üryan Xızır ocağı

33- Haşim Kızılveren, Baba Mansur ocağı.

34- Düzgün Dağ, Kureyşan ocağı

35- Yasin Kendigelen Baba Mansur ocağı

36- Serdar Ergül, kureyşan ocağı

37- Veysel Kara, Baba Mansur ocağı

38- Hasan Ali Sönmez, Baba Mansur ocağı

39- Hüseyin Erdoğan, İmam Rıza ocağı

40- Mehmet Karabulut, Baba Mansur Ocağı

41- İbrahim Erdoğan, Ağuçan Ocağı

42- Süleyman Eroğlu, Baba Mansur Ocağı

43- Seyfi Müxündi (Elaldı), Babamansur Ocağı

44- Pir Hasan Doğan, Cemal Abdal Ocağı

45- Müslüm Metin, Hüseyin Abdal ocağı

PİRHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir