HBDH 19 Aralık direnişçilerini andı

HBDH, 19 Aralık 2000’de 20 hapishaneye eş zamanlı girişilen saldırıya ve ona karşı başeğmez bir direnişle yanıtlanan sürece ilişkin açıklama yaptı.

“Selam olsun 19-22 Aralık zindan direnişine” başlıklı açıklamada, hapishanelerin TC faşizminin ezilenlere karşı kullandığı en önemli silahı olduğu, göğüs göğüse savaşmayı göze alamadığı devrim mücadelesini tarihi boyunca ancak hapishaneleri doldurarak engellemeye çalıştığı belirtildi.

Ezilen halklar yoksullukla, açlıkla, sefaletle boğuşurken, faşist TC devletinin hapishane politikasının net olduğu dile getirilen açıklamada, bu politikanın muhalif olanı, karşısında duranı ezmek, ezemediğini içeri tıkmak, insanlığa dair hiçbir iz bırakmamak hapishanelere her gün yenilerini ekleme politikasını sürdürmek olduğu söylendi.

19-22 Aralık 2000 katliamının da çıkışını bu anlayıştan aldığını, “Öncüleri alırsam, halk korkar ve arkalarından yürümez ve dolayısıyla yalnızlaşarak yok olup giderler, içeridekileri ise ölüme muhtaç hale getiririm” yaklaşımının “devrimci irade teslim alınamaz” barikatına çarpıp parçalandığı vurgulandı. Açıklama şöyle devam etti:

“Dünyada kullanılan ‘F tipi’ modelini Türkiye-Kuzey Kürdistan hapishanelerine uygulamayı kararlaştırdı. Tecridi kalıcılaştırmak, içerideki kolektif ruhu dağıtmak, devrimciliği teslim almak amacıydı. ‘Hayata dönüş operasyonu’ dediği ve 8 bin kişilik kolluk gücüyle 20 hapishaneye eş zamanlı bir saldırı başlattı. Siyasi tutsakların aktif direnişi karşısında katliama başvurdu, 28 devrimciyi katletti ve yüzlercesini yaraladı.”

Saldırının ardından başlayan ve 122 devrimcinin ölümsüzleştiği Ölüm Orucu’na da değinilen açıklamada, hapishanelerin bugün de benzer bir tablo çizdiği belirtildi: “Faşist iktidar içerde ağır tecrit koşulları, işkence, çıplak arama, taciz, hak gaspları ve daha birçok yöntemle devrimcilere saldırılarını sistemleştirmiştir. Son bir yıllık süreçte onlarca devrimci hapishanede bu saldırılar sonucu şehit düşmüştür.”

Açıklamada, 19-22 Aralık sürecinde ölümsüzleşen kavga neferlerinin anılması ve tecrit ve teslim alma saldırıları karşısında onların verdikleri mücadelenin yükseltileceği sözü verildi.

Zindanları Yıkacak, Tutsakları Özgürleştireceğiz!

Yaşasın Birleşik Devrimimiz!

HBDH YK

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir