Şoreş ve Newal Almanya’da anıldı: Onların izinden yürüyeceğiz

İşgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği saldırıda ölümsüzleşen Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) MK üyesi ve komutanı Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ile MLKP komutanlarından Firat Newal (Özgür Namoğlu) Almanya’da anıldı.

Stuttgart’ta düzenlenen merkezi anmaya Almanya kentlerinin yanı sıra İsviçre ve Belçika’dan da çok sayıda kişi katıldı.

Etkinliğin düzenlendiği salona Ahmet Şoreş ve Firat Newal’ın posterleri ve “Ölümsüzlerin izinde kavgayı büyütmeye”, “Ölümsüzlere sözümüzdür, ideallerini gerçekleştireceğiz” yazılı pankartlar asıldı.

MLKP komutanları Ahmet Şoreş ve Firat Newal’in fotoğraflarının konulduğu masa, karanfil ve mumlarla donatıldı. Sahneye MLKP’nin yanısı sıra, Dersim İnşa Kongresi, Gürbüz ve Namoğlu aileleri, Kürmeşliler, FED-GEL çelenkleri konuldu.

Anmaya Ahmet Şoreş ve Firat Newal’in aileleri, MLKP ve çok sayıda devrim şehidinin ailesi katıldı.

Program, MLKP, KGÖ, Komünist Kadın Örgütü ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin flamalarının taşındığı kortejin “Yaşasın partimiz MLKP”, “Şehit namirin” sloganlarıyla salona girmesiyle başladı. Komünistler, şehit komutanlar Ahmet Şoreş ve Firat Newal’in önünde devrim andı içti, devrim mücadelesini büyütme, bıraktıkları mücadeleyi zafere taşıyacakları sözünü yineledi. Devrim andına, salonda bulunanlar da eşlik etti. Tüm salon, “Şehitler yaşıyor MLKP savaşıyor”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganlarını hep bir ağızdan haykırdı.

 

Kaynak: http://etha48.com/haberdetay/sores-ve-newal-almanyada-anildi-onlarin-izinden-yuruyecegiz-171945

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir