4 şubat 2021’den bu güne: BMG’den açlık ve yoksulluğa karşı eylem: Birleşirsek kazanırız

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), giderek derinleşen sefalete karşı İstanbul’da bir basın açıklaması yaptı.

BMG, “Açlığa, Yoksulluğa, Bu Düzene Karşı Birleşirsek Kazanırız” sloganıyla Kadıköy’de bir basın açıklaması yaptı.

Beşiktaş İskelesi önünde yapılan açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de katıldı.

Eylemciler sık sık “Yaşasın birleşik mücadelemiz”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın”, “Bijî berxwedana zındanan”, “Aysel Tuğluk serbest bırakılsın”, “Kahrolsun kölelik düzeni”, “Eşitlik özgürlük Kürt halkına özgürlük” sloganlarını attı.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz yaptığı konuşmada BMG’nin bir yıl önce kurulduğunu hatırlatarak BMG’nin Kürtlerin, işçilerin ve sol sosyalistlerin maruz kaldığı faşizme karşı mücadele ettiğini söyledi.

Kürtler özgür olmayana kadar Türkiye halklarının da özgür olmayacağını vurgulayan Aydeniz, “Bunun için birlikte mücadele yürütmek önemli, biz de stratejik çalışmalar yürütüyoruz. Yüksekova’da, Hakkari’de, Kızıltepe’de mücadelenin selamı verildi Türkiye halklarına ve emekçilerine” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride de dikkat çeken Aydeniz, “Tecrit kırılmayana kadar Türkiye’ye demokrasi gelmez. Öcalan’ın düşüncesi Türkiye’nin demokrasisi için önemli. Yaşanan sorunların çözümü Öcalan’da. Her gün tecridi derinleştiriyorlar ve zindanlarda insanlık suçu işleniyor. Zindanların sesini yükseltmek için sokaklarda eylemlerimizi büyüteceğiz. Her alanda birlik olmalıyız. Kürtler kendi dilleri, kültürleri ve varlıkları ile var olmayana kadar, önderleri özgür olmayana kadar, Türkiye’ye demokrasi gelmez” şeklinde konuştu.

HDP’li Musa Piroğlu da artan sefalete işaret ederek, “Esnaf elektrik faturasından dolayı batmakla yüz yüze kaldı. İnsanların kazandığı para karnını doyurmaya yetmiyor. Halk sadece yoksullukla uğraşmıyor, ağır bir sosyal çürümeyle boğuşuyor. Kadın cinayetleri durdurulamaz bir katliama dönüşmüş durumda. Mahkemeler kadın katillerini serbest bırakıyor, polisler kadın katillerini serbest bırakıyor. Ve kadınlar öldürülmeye devam ediyor. Yurtlarda çocuklara tecavüz ediliyor. İnsanlar iliklerine kadar adaletsizliği hissediyor” ifadelerini kullandı.

BMG üyesi Bejna Kılıç ise BMG’nin “AKP-MHP faşizminin” yanlış politikalarına karşı öfkeli olan bütün kesimlerin bir araya gelerek oluşturulduğunu belirtti.

Kılıç, “BMG, dövizde yaşanan dalgalanma ve TL’nin her gün daha fazla değer kaybettiği, elektrikten doğalgaza her kalemde zamların çığ gibi büyüdüğü koşullarda mücadelesini bugüne getirdi. Sefalet ücretine, yoksulluğa karşı işçi sınıfının, Çimsataş’ta, Rifis makinede, Farsplas’ta; Trendyyol’da, Hepsi Jette ve Yemek sepetinde dalga dalga yayılan direnişlerinin, bizi açlığa mahkum eden bu düzene karşı birleşik bir mücadele temelinde bir araya gelmesi acil bir ihtiyaçtır! Bugün, geniş emekçi kitlelere, AKP-MHP iktidarının giderek derinleşen ekonomik ve siyasi krizinin faturası ödetilmek isteniyor” diye noktaladı.

ANFNEWS

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir