Gardiyanlara itiraz eden tutsaklara soruşturma!

ANKARA – Konya Ereğli Kapalı Cezaevi’nde gardiyanların haftada 4 defa koğuş aramaları yaptığını ve tüm eşyalarını yerlere attığını belirten tutsak İbrahim Sütcü, duruma itiraz etmeleri üzerine haklarında soruşturma başlatıldığını kaydederken, annesi Nazife Sütcü duyarlılık çağrısında bulundu.

Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri her geçen gün artarken, Konya Ereğli Kapalı Cezaevi’nde tutulan siyasi tutsakların da baskı altında olduğu aktarıldı. Ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde maruz kaldıkları hak ihlallerini anlatan tutsak İbrahim Sütcü, baskıları anlattıklarında telefonlarının kesildiğini ifade etti.

İtiraza disiplin soruşturması!

İbrahim, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, “Haftada 4 kez koğuşlarımıza arama adı altında baskın düzenleniyor. Koğuşta arama yapan gardiyanlar battaniyelerimizden yastıklarımıza, özel eşyalarımıza kadar tüm eşya ve malzemelerimizi yere atıyor. Batttaniye ve çarşaflarımızı toplayıp aldılar. Biz de buna itirazlarımızı yükselterek aramaya katılmayacağımızı belirttik. Bunun üzerine hakkımızda disiplin soruşturması başlatıldı. Yaşadığımız hak ihlallerini telefon aracılığıyla ailesiyle paylaşan arkadaşımız Mehmet Işıktaş’ın ise telefonu kesildi. Hak ihlalleri giderek artıyor ve sürekli disiplin soruşturmalarıyla tehdit ediliyoruz” ifadelerinde bulundu.

‘Amaçları çocuklarımızın cezasını artırmak’

İbrahim’in annesi Nazife Sütcü ise oğlu ve diğer tutsakların maruz kaldıkları ihlalleri şu ifadelerle anlattı: “Oğlum telefon görüşmesinde zor durumda olduklarını anlattı. Yaşananlara itiraz ettiklerinde ise hakarete varan sözler söylemişler ve haklarında soruşturma başlatmışlar. İçerde tutsaklarımıza zulmediyorlar, işkence ediyorlar. Önceden de şiddet uygulamışlardı ve İbrahim’in dişlerini kırmışlardı. Her gün cezaevlerinden cenazeler çıkıyor. Bu nedenle biz de rahat uyuyamıyoruz. Buna bir dur denmesi lazım. Toplumun buna sessiz kalmaması, ses çıkarması lazım. Çocuklarımız neden işkence altında? Amaçları çocuklarımızın cezasını artırmak. Artık yeter.”

JINNEWS

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir