33 can mezarı başında anıldı: Bu davayı mahşere bırakmayacağız

PSAKD, Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 canı Ankara’da bulunan anıt mezarın başında andı. Yapılan anmada, katliamın asla unutturulmayacağı ve mutlaka katillerden hesap sorulacağı vurgulandı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Madımak Katliamı’nda ölümsüzleşen 33 kişiyi Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan anıt mezarda andı.

Anmaya katledilen 33 kişinin aileleri, PSAKD üyeleri ve çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı. Mezarlık kapısında toplanan kitle, anıt mezara kadar sloganlarla ve 33 canın fotoğraflarının bulunduğu “Madımak Oteli utanç müzesi olacak” yazılı pankartla yürüyüş yaptı.

Anma, katliamda yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşu sırasında 33 canın isimleri okunarak, “Yaşıyor” denildi.

Anmada ilk sözü alan PSAKD Genel Başkanı Cuma Erçe, “Anaların öfkesi katilleri boğacak. Size söz veriyoruz mutlaka bir gün bu devlet buraya gelecek diz çökecek ve özür dileyecek. Belki biz göremeyiz ama buna inanın. Bizlerden mazlumlardan özür dileyecek. Aşkı niyazlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

PSAKD Ankara Şube Başkanı Cansu Erice ise, katliamın 29. yılında yine şehitlerin yanı başında olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti: “Asla unutturmayacağız. 30. Yıla giderken yineliyoruz. Bu davayı mahşere bırakmayacağız. Katiller bir gün hesabını verecek bunun. Anıları mücadelemize ışık olacak. Biz gençler bu mücadeleyi nesilden nesle aktaracağız.”

Katliamda yaşamını yitiren Handan Metin’in kardeşi Şehriban Metin, 33 canın önünde sonsuz saygıyla eğildiğini kaydetti. Aradan 29 yıl geçtiğine inanamadığını söyleyen Metin, “Onlar çağımızın Pir Sultan’ı. Katillerden hesap sorana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından mezarlıklara karanfiller bırakılarak anma sonlandırıldı.

Anma boyunca sık sık, “Sivas’ı unutma, unutturma”, “Sivas’ın ışığı sönmeyecek”, “Sivas Katliamı’nın hesabını soracağız”, “Sivas’ı yakanlar, AKP’yi kuranlar” sloganları atıldı.

ETHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir