Adalet Nöbetinde Deniz Poyraz davasına dikkat çekildi

İZMİR- Hasta ve infazı yakılan tutuklu yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti’nde, Deniz Poyraz davasında katil Onur Gencer’in takındığı tutumunun devletten alınan güç olduğuna vurgu yapıldı.

İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutuklu yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti eylemi 87’nci gününde İzmir Barosu önünde devam etti. Ailelere Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karşıyaka ve Foça ilçe örgütleri destek verdi. Aileler “Ji girtiyên nexweş re azadî (Hasta tutuklulara özgürlük)” yazılı önlükler giydi.

Burada konuşan HDP Foça İlçe Eş Başkanı Mukaddes Işık, “Aylardır süren bu adalet arayışının haklılığını iniyoruz annelerimize. Sonuna kadar arkasında olacağız” dedi.

‘KRİZ BÜYÜR’

Ardından söz alan HDP Karşıyaka İlçe Eş Başkanı Menfi Yılmaz da tutuklu yakınlarının çocukları için aylardır çaba ve emek verdiğini söyledi. Dünyada adalet aranan tek ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bu da sadece tutuklu ailelerinin katılımıyla gerçekleşiyor. Bütün tutuklu ailelerine çağrımız bu nöbete sahip çıksınlar. Adalete sahip çıkamazsak gelecekte daha büyük olaylarla karşı karşıya olacağız. Demokrasiyi, insan haklarını savunan, adalet arayan herkes bu adalet mücadelesine sahil çıkmalı. Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı bu işe artık bir çözüm bulsun. Bedel ödemekten bıktık. Bu gidişle adalet krizi büyür” diye belirtti.

‘ÇOCUKLARIMIZLA KONUŞAMIYORUZ’

Tutuklu yakını Hanım Sever de şunları söyledi: “Çocuklarımızın bizimle görüştüğü telefonlar bozuk, kendileriyle sağlıklı bir şekilde görüşemiyoruz. Bozuk olan telefonlar da bir anda kesiliyor. Konuştuklarımızdan da bir şey anlamıyoruz. Adalet Bakanlığı’na sesleniyorum. Cezaevlerindeki baskılara son versin. Cezaevlerinden cenaze çıkmasını istemiyoruz. Baskılar son bulana kadar çocuklarımızın özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğiz. Adalet istiyoruz.”

DENİZ POYRAZ DAVASI

Daha sonra söz alan Fehime Poyraz ise, dün görülen Deniz Poyraz davasına değindi. Katil Onur Gencer’in sürdürdüğü tehditlere dikkati çeken Poyraz, “Hiç bir soruya cevap vermedi. Cevap vererek, arkasındaki gücü ele vermek istemedi. Mahkemede hesap vermekten çok hesap soran kişi gibi davranıyordu. Devlete sırtını dayamasa bu şekilde davranmazdı. Bu katillere karşı boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Tutuklular ve kızım için adalet istiyorum.”

MEZOPOTAMYA AJANSI

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir