Akademisyen Elif Gölveren şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti

ERZURUM – Atatürk Üniversitesi’nde akademisyen olan Dr. Elif Gölveren şüpheli bir şekilde ateşli silahla vurularak yaşamını yitirdi.

Erzurum Yakutiye ilçesinde dün akşam saatlerinde boş bir arazide ateşli silahla vurulan Elif Gölveren hayatını kaydetti. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ekonometri, İstatistik Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi olan Dr. Elif Gölveren, kendisiyle aynı birimde görevli olan Neslihan Gezen Uçar ve Nesliha’nın evli olduğu Abdullah Uçar’ın atış talimi sırasında vurulduğu iddia edildi.

‘Bu davanın takipçisi olacağız’

Cenazeye Kocaeli’nden gelerek katılan Adem Gölveren, ablasının Uçar çifti tarafından öldürüldüğünü söyledi. Gölveren, “Uçar çifti ifadelerinde ablamın kazara kendini vurduğunu söylüyor. Ama adli tıp raporunda ablamın kendini değil karşıdan ateş edilmek sureti ile kalbinden vurularak öldürüldüğü belirtiliyor. Ablam yaralanınca sağlık ekiplerine son anına kadar haber vermemişler. Ablam öldükten sonra haber vermişler. Adaletin bunlara en ağır cezayı veresini bekliyoruz. Bu davanın takipçisi olacağız. Ablam hayatında eline silah almış birisi değil” diye konuştu.

Olayın ardından gözaltına alınan Mesliha Gezen Uçar ve Abdullah Uçar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri Sulh Ceza Mahkemesi’nce ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan tutuklandı.

JINNEWS

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir