‘Aydeniz irademizdir, kimse irademize dokunamaz’

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz için başlatılan dokunulmazlığın kaldırılması süreci Mardin’de protesto edildi, “Aydeniz irademizdir, kimse irademize dokunamaz” mesajı verildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin İl Örgütü, Meclis Hazırlık Komisyonu tarafından partinin Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde hazırlanan raporu protesto etmek amacıyla açıklama yaptı. DBP il binası önünde yapılan eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Ebru Günay da katıldı.

DBP İl Eşbaşkanı Veysi Parıltı, iktidarın Gemlik Yürüyüşü iradesi karşısında şaşkına döndüğünü belirtti.

HDP Milletvekili Ebru Günay, Gemlik Yürüyüşü sırasında her zaman olduğu gibi iktidarın savaş ve tecrit politikalarındaki ısrarının sonucu olarak engellemelerle karşılaştıklarını belirtti.

Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına onay verilmesinin polisin sokak ortasında işkence yapmasına onay verilmesiyle eşdeğer olduğunu dile getiren Günay, muhalefete uyarıda bulundu.

AKP iktidarının siyasi darbelerle ayakta durduğunu söyleyen Günay, şöyle devam etti: “Saliha Aydeniz kadınların iradesidir, Saliha Aydeniz Diyarbakır’ın iradesidir, Saliha Aydeniz Kürtlerin ve onun dostlarının, milyonların iradesidir. Kimse onun iradesine dokunamaz. Bizler sonuna kadar arkadaşımızın yanındayız. Her türlü dayanışmayı göstermeye de devam edeceğiz.”

ANF

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir