Bekçilerin işleyeceği suçlara yeni kılıf

İşkence ve taciz suçlarını aleni şekilde işleyen ve cezasızlık politikalarıyla korunan bekçilerin işleyeceği suçları örtmek için Emniyet’ten yeni düzenleme geldi. Artık sadece geceleri çalışacak olan bekçiler toplumsal olaylarda ve “terör” iddialı olaylarda da görevlendirilecek.

İktidarın “tam yetkiyle” donattığı bekçilerin halka zulmü artarak sürerken, Emniyet Genel Müdürlüğü yeni bir kararla bekçilerin gündüz görevlerini sonlandırdı. İşkence ve taciz suçlarıyla sık sık gündeme gelen ve cezasızlık politikalarıyla ödüllendirilen bekçiler yalnızca geceleri çalışacak.

Bekçiler ayrıca gece görevlerinin dışında toplumsal olaylarda ve “terör” iddialı olaylarda çalışabilecek.

Bekçilerin işleyeceği yeni suçların üstünü örtmek amaçlı çıkarılan düzenleme Emniyet tarafından 81 ile gönderildi.

Düzenlemede, bekçilerin nasıl çalışacağı şu maddelerle sıralandı:
🔹 “Emniyet Genel Müdürlüğü’nden uygun görüş alan iller dahil 81 ilin mülki amirliklerden aldıkları ‘gündüz çalışma olurları’ sonlandırılmıştır.
🔹 Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin haftalık çalışma süresi 40 saat olarak düzenlenecektir.
🔹 Günlük çalışma saatleri, görev bölgesindeki güneşin batış ve doğuş saatleri esas alınarak bu aralıktaki zaman dilimi içerisinde belirlenecek.
🔹 Çarşı ve Mahalle Bekçileri, emniyet ve asayişin gerektirdiği haller ile güvenlik veya kamu düzeni ile görevi etkileyen zorunluluk halleri haricinde çalışma süreleri ve saatleri dışında çalıştırılamayacak.
🔹 Olağanüstü hal, terör, toplumsal olaylar, doğal afet, salgın hastalık, mevsim koşulları vb. durumlarda güvenlik veya kamu düzeni ile görevi etkileyen zorunluluk halleri ortaya çıkması halinde Emniyet Genel Müdürü’nün teklifi ve Bakanlık Onayı ile çalışma süreleri ve saatlerinin değiştirilmesi ve bu hususa sürekli riayet edilmesi emri il müdürlüklerine uygulanması üzere gönderildi.”

ETHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir