DFG’ye dayanışma ziyareti

DİYARBAKIR – Komeleya Jiyana Nû üyeleri, 16 gazetecinin tutukluluğunun birinci ayı kapsamında DFG’ye dayanışma ziyaretinde bulundu.

Komeleya Jiyana Nû (Yeni Yaşam Derneği) üyeleri, Diyarbakır’da 16 Haziran günü tutuklanan 16 gazetecinin tutukluluğunun birinci ayı kapsamında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği’ni (DFG) ziyaret etti. Yenişehir ilçesindeki DFG binasına gelen Komeleya Jiyana Nû üyelerini, gazeteci Hakkı Boltan kabul etti.

Burada konuşan dernek yöneticisi Ramazan Tunç, özgür basın çalışanlarının haber takibi yaptıkları her yerde şiddet ve baskılara maruz kaldıklarını belirterek, özgür basın çalışanlarının yanında olacaklarını söyledi.

‘GAZETECİLİK YAPTIKLARI İÇİN TUTUKLANDILAR’

Gazeteci Hakkı Boltan ise, yetkililerin, gazetecilerin neden tutuklandığını paylaştıkları fotoğraflarla gösterdiğini hatırlatarak, “Arkadaşlarımızın yaptığı tek şey, haber yazmak ile fotoğraf ve görüntü çekmek. Ancak arkadaşlarımız bu saydıklarımı yaptıkları için gözaltına alındı ve tutuklandı. Yine kurumlarımız 32 gün abluka altında tutularak; hukuksuz bir şekilde aramalar yapıldı. Tüm bunlara rağmen, özgür basın dimdik ayakta. Geçmişten bu güne kadar tüm baskı ve zorluğa karşı özgür basın çalışanları, çalışmalarına devam ettirdi. Bizlerde dışarıda kalan gazeteciler olarak; arkadaşlarımızın kalemini ve makinalarını bırakmayacağız. Hakikati halka ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

MEZOPOTAMYA AJANSI

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir