Fetihtepe halkı yıkılan evlerinin üzerine çadır kurdu

Rant için evlerinden edilmek istenen Okmeydanı Fetihtepe mahallesi halkı, yıkılan evlerinin üzerine çadır kurdu. Mahalleli, “Evlerimizi başımıza yıktılar, öldürseler imza vermeyeceğiz” dedi.

Okmeydanı’nda önce suları, doğalgaz ve elektrikleri kesilen ardından şiddet uygulanarak evlerinden çıkarılan Fetihtepe mahallesi halkının direnişi sürüyor. Mahalle halkı yıkılan evlerinin üzerine çadır kurdu.

“Kentsel dönüşüm” adı altında evlerinden edilen halk, dün mahalle meydanında çadır kurup çamaşır yıkama etkinliği düzenlenecekti ancak polisler çadır kurulduğu takdirde saldırmakla tehdit etti. Bunun üzerine halk çadır kurmayıp sadece çamaşır yıkama etkinliği düzenledi. Mahalleli getirdikleri taşıma suyunu meydanda molozların üzerinde kurdukları ocakta kaynatarak çamaşır yıkadı.

Mahalle halkı polisin tehditlerine rağmen bugün yıkılan evlerin molozları üzerine “Kira 1950”, “Kira 1300”, “Kira 1500” yazan çadırlar kurdu. Evlerin bir kısımının yıkıldığını anlatan Emine Zorkaya, yıkılmayan evlerde ise hala elektrik ve su olmadığını aktardı. Zorkaya, “Evimizde su, elektrik yok, bu çadırlara mahkum etttiler bizi. Evimizi yıksalar da öldürdüseler de terk etmeyeceğiz. İmza da vermeyeceğiz” dedi.

ETHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir