Gençlik örgütleri Suruç çalışmasının startını verdi

Gençlik örgütleri Suruç katliamının 7. yılı çalışmalarına başladı. Kadıköy’de bildiri dağıtımı yapan gençler, katliamda ölümsüzleşen Ece Dinç’in anıtı önünde açıklama yaptı. Katliamın yaşandığı 20 Temmuz’da Suruç’ta ölümsüzleşenleri anma etkinliklerine katılma çağrısında bulunuldu.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla 2015 yılının Temmuz ayında Kobanê’ye doğru yola çıkanlar devlet-IŞİD işbirliğiyle Urfa’nın Suruç ilçesinde bombalı saldırıya uğradı. Yüzden fazla kişinin yaralandığı saldırıda 33 kişi katledildi.

Katliamın 7. yıldönümü yaklaşırken gençlik örgütleri ortak çalışma başlattı. Kadıköy’de Caferağa Spor Salonu önünde bir araya gelen gençlik örgütleri, konuşmalar yaparak, sloganlar atarak Kadıköy sokaklarını dolaştı, bildiri dağıttı.

SOKAK SOKAK DİRENME ÇAĞRISI
Bildiri dağıtımı sırasında yapılan konuşmalarda, katliamın üzerinden 7 yıl geçtiği hatırlatıldı. 7 yıl boyunca gençlik örgütleri, Suruç aileleri ve Suruç yaralılarının sokaklarda, meydanlarda, mahkemelerde “Suruç için adalet herkes için adalet” demeye devam ettiği belirtilerek, “Suruç ile beraber bu topraklarda adaletsizliğe uğrayan, eşitsizlik içinde, özgürlük gasplarıyla yaşayan işçileri, emekçileri, kadınları, LGBTİ+’ları, gençliği adalet için sokak sokak direnmeye çağırıyoruz. 20 Temmuz’da Suruç şehitlerini hep beraber analım ve adalet istediğimiz en gür sesimizle, birleşik mücadelemizle haykıralım” denildi.

‘SUSMUYORUZ’
Bildiri dağıtımında krizi yaratanların, kadın cinayetlerinin faillerini aklayanların Suruç’ta, Ankara’da, Amed’de katliamları gerçekleştirenler olduğu belirtilen konuşmalarda, “Amaç, ekonomik kriz, kadın cinayetleri gün yüzüne çıksın diye uğraşan, mücadele eden devrimcileri susturmaktı. Biz susmuyoruz” diye vurgulandı.

“Suruç için adalet herkes için adalet”, “Suruç’un hesabı sorulacak” sloganlarının da atıldığı bildiri dağıtımının ardından katliamda ölümsüzleşen Ece Dinç’in anıtı önünde açıklama yapıldı.

‘MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ’
Burada söz alan SGDF Eşbaşkanı Yaren Tuncer, gençlik örgütleri olarak ilk bildiri dağıtımlarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Ece Dinç’in anıtına ve Suruç şehitlerinin mezarlarına devlet ve faşist çeteler tarafından daha önce çok kez saldırı düzenlendiğini hatırlatan Tuncer, “Bizim adalet çığlığımızı, sesimizi kesmeye çalıştılar. Suruç katliamı anmalarında işkenceyle saldırdılar. Suruç yaralılarını, Suruç ailelerini mezar başlarında yaptıkları konuşmalar başta olmak üzere değişik gerekçelerle gözaltına aldılar, tutukladılar. Ancak Suruç için adalet mücadelesi hiç durmadı. Bugün de gençlik örgütleri ve 33’lerin yoldaşlarıyla beraber bu mücadeleyi büyütmeye devam ediyoruz” dedi.

ETHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir