‘Gizli tanık Ulaş’ SES davasında da duruşmalar arası dinlenecek

SES’e yönelik açılan davaya ilişkin yapılan açıklamada Kobanê davasında olduğu gibi bu dosyada da gizli tanık “Ulaş”ın duruşmalar arası verilen arada dinleneceğini söyledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Selma Atabey’in de aralarında bulunduğu ve önceki dönem Eş Genel Başkanı Gönül Erden’in tutuklu bulunduğu 8 SES yöneticisinin “örgüte üye olmak”, “örgütü yönetmek” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandıkları davaya ve dava kapsamında Atabey’in dün tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Merkezi’nde yapılan açıklamaya Birleşik Krallık’taki en büyük ve Avrupa kıtasında en fazla üyeye sahip kamu emekçileri sendikası olan UNISON’un Genel Sekreteri Christina McAnea, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, KESK Eş Genel Başkanları Mehmet Bozgeyik ve Şükran Kablan Yeşil ile Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul ve SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım katıldı.

‘GEREKLİ İTİRAZLARI YAPACAĞIZ’

Türkdoğan, dava sürecine dair bilgi verdi. Dün görülen duruşmada savcılığın tanıklarını hazır etmesi gerektiğini belirten Türkdoğan, “Ama hazır edilmedi. Çünkü Kerem Gökalp isimli bu tanığın söyleyebileceği bir şey yok. Bu kişi dinlenmediği için yine tutuklama gerekçesi yapıldı. Bu açık bir şekilde hukuka aykırıdır. Gerekli itirazları yapacağız” dedi.

‘GİZLİ TANIK ARADA DİNLENECEK’

SES Eş Genel Başkanı Selma Atabay’ın da sonradan ortaya çıkan bir tanık beyanı nedeniyle adli kontrol şartının ağırlaştırıldığını ve beyanları göz önüne alınarak tutuklama gerekçesi yapıldığını dile getiren Türkdoğan, “‘Ulaş’ kod isimli gizli tanık var bu da dinlenmedi. Güvenlik sorunu olduğu gerekçesiyle Kobanê davasında olduğu gibi arada dinlenecek. Bu dava kumpas haline gelmiş durumda” ifadelerini kullandı.

‘YARGILANAN SENDİKAL MÜCADELEMİZ’

SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, yargılananın sendikal faaliyetleri, kadın ve demokrasi mücadelesi olduğunu belirtti. Yıldırım, “Çünkü iddia ettikleri suçlamalara dair hiçbir delilleri yoktur. Siyasi iktidar bu dava ile sendikamızın emek mücadelesini suçlama konusu yaparak mücadelemize zarar vermek istemektedir. Üstelik ortada suç teşkil eden hiç bir delil olmadığından bu suçlamayı iftiracı tanıklar üzerinden yapmaya çalışmaktadır. Tanıklar mahkemeye getirilmediği için tutuklu yargılanan SES eski Eş Genel Başkanı Gönül Erden hakkında tanık dinlenmesi olmadığı için ‘tutukluluğuna devam’ denilmiştir. İlk mahkemede adli kontrol durumu arttırılan Eş Genel Başkanımız Selma Atabey’in ise bu duruşmada tutuklanmasına karar verilmiştir” bilgilerini paylaştı.

‘MÜCADELE SÜRECEK’

Hak mücadelesi veren emek örgütlerini yıpratma çabasının sonuç vermeyeceğini vurgulayan Yıldırım, “Asılsız iddialarla yıpratılmaya çalışılan sendikamız dün olduğu gibi bugün de sağlık emekçilerinin hak ve hukuk mücadelesini ısrarlı bir şekilde sürdürmeye devam edecektir. Tutuklu eski ve yeni eş başkanlarımız serbest kalıncaya kadar taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

‘DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Söz alan UNISON’un Genel Sekreteri Christina McAnea da, “Buradaki arkadaşlarımızın yürüttüğü faaliyetler terörizme katkı olarak yorumlanabiliyor. Duruşma sonrasında polisin uyguladığı muamele çok korkutucuydu. Bu sabah İngiltere Büyükelçiliği’yle yaptığım görüşmede bunları dile getirdim. İngiltere’ye gittiğimde de dile getireceğim. Dayanışma duygularımı iletiyorum. Buradaki sendikacıları desteklemeye devam edeceğimizi bildirmek isterim” ifadelerini kullandı.

ETHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir