Hapishane’de yaşamını yitiren hasta tutsak Yıldırım Dersim’de defnedildi

Tahliyesine 10 gün kala Elazığ Hapishanesi’nde yaşamını yitiren hasta tutsak 68 yaşındaki Zülfü Yıldırım, memleketi Dersim’de son yolculuğuna uğurlandı

Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi yönetiminin kalp krizi nedeniyle düşerek yaşamını yitirdiğini iddia ettiği Zülfü (İbrahim) Yıldırım (68), memleketi Dersim’de son yolculuğuna uğurlandı. Tahliyesine 10 gün kala yaşamını yitiren Yıldırım, 5 yıldır hastalıklarına ve hastane raporlarına rağmen tahliye edilmedi. Sabahın erken saatlerinde Elazığ Cezaevi’nden cenazesi alınan Yıldırım için getirildiği Dersim’de Hacı Bektaş Cemevi’nde tören düzenledi. Törene, Yıldırım’ın ailesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü, HDP Dersim İl Örgütü ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Törene katılanlar kıyafetlerine Yıldırım’ın fotoğrafını astı. Cemevinde dini vecibeleri yerine getirilen Yıldırım, daha sonra konvoy halinde köyü Weraniç’e götürüldü.

Yıldırım, burada eşinin ve kardeşlerinin Kirmançkî ağıtları eşliğinde defnedildi. Defin sonrası Yıldırım’ın mezarına karanfiller bırakıldı.

Umut Gazetesi

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir