‘Hasta tutukluların serbest bırakılmaması Adalet Bakanlığı’nın suçudur’

DİYARBAKIR – Adalet Nöbeti’ni sürdüren aileler, hasta tutuklulara yönelik tutumdan sadece ATK’nin değil siyasi iktidarın ve Adalet Bakanlığı’nın da sorumlu olduğunu belirtti.

Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması talebiyle aileler öncülüğünde Diyarbakır’da başlatılan Adalet Nöbeti, 219’ünde devam etti. Adli Tıp Kurumu (ATK) bir araya gelen tutuklu yakınları, bir kez daha hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılmasını istedi. Eyleme, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ve yöneticileri destek verdi.

‘HASTA TUTASAKLAR TEDAVİ EDİLMİYOR’

Eylemde konuşan hasta tutuklu yakını Herdem Mervani, tutuklulara karşı düşman hukukun devreye konulduğunu ifade etti. Cezaevi koşullarının her geçen gün kötüleştiğini belirten Merwanî, “Hasta tutsaklar tedavi edilmiyor. 8 aydır her yerde hasta tutsakların serbest bırakılması gerektiğini haykırıyoruz. Biz bunu söylemekte ısrar ediyoruz. Ancak onlarda ısrarla taleplerimizi duymazdan geliyor. Hasta tutsakların serbest bırakılmaması sadece ATK’nin suçu değil, aynı zamanda siyasi partilerin, Adalet Bakanlığı’nın suçudur. Bunlar da bu suça ortaktır” dedi.

‘EYLEMİMİZ SONLANMAYACAK’

Tutsak yakınları olarak her zaman taleplerini yineleyeceklerini kaydeden Merwanî, “Tutsaklarımız serbest bırakılmayana ve tedavileri yapılmayana kadar eylemimiz sonlanmayacaktır. Bunu herkes böyle bilmelidir” diye konuştu.

‘KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR BURADAYIZ’

Ardından konuşan tutsak yakını Reşahat Ada ise, “Kanımızın son damlasına kadar tutsaklarımızın yanında olacağız” diye konuştu.

Açıklama, “Hak, hukuk, adalet”, “Bijî berxwedana zindana” ve alkışlarla son buldu.

MEZOPOTAMYA AJANSI

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir