HDP Kadın Meclisi Ortadoğulu kadınlarla bir araya geldi

ANKARA – HDP Kadın Meclisi, yarın gerçekleşecek 5’inci Olağan Kongre öncesinde Ortadoğulu kadınlarla HDP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Gerçekleşen toplantıda ortak kadın mücadelesine dikkat çekildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, HDP Ortadoğu Masası ve Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri HDP 5’inci Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan gelen kadın heyetiyle HDP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Kongreye katılmak üzere gelen ve toplantıya katılan heyette Cezayir İşçi Partisi Genel Sekreteri Louiza Hanoune, Filistin Ulusal Girişim Hareketi üyesi Sheren Mohammed Abdullah Hilal, Ürdün Komünist Partisi üyesi ve Ürdün Arap Kadınlar Örgütü Genel Sekreteri Nawal Haddadin, Sol Demokrat Parti Üyesi ve DKY Ortadoğu Kuzey Afrika Sözcüsü Khadija Ryadi, Filistin Kadın Komiteleri Birliği Başkanı Able Saadet, BM Kadın Bölgesel Grubu üyesi ve Cezayir Kadın Gözlemevi Başkanı Şaiat Aljafari yer aldı.

‘Ortak kadın mücadelesi de elzem’

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki kadınların mücadelede ortaklaşmasının öneminin konuşulduğu toplantıda sunum yapan Ayşe Acar Başaran şunları söyledi: “Türkiye, Kürdistan, Ortadoğu ve Afrikalı kadınlar olarak yaşadığımız en büyük eksiklik kadın mücadelesinde kimliklerin üstünde bir ortaklaşma kuramamak olabilir. Kimlik mücadelemiz önemli ama ortak kadın mücadelesi de elzem. Çünkü farklı görünse de aslında bütün etnisitelere mensup kadınların yaşadıkları birbirinden farklı değil. Hepimiz yaşadığımız coğrafyada, ülkede erkek egemen sistemin saldırgan yönelimlerine maruz kalıyoruz. Bazen en yakınımızdakilerle bile kadınlar olarak mücadele etme gerekliliği duyuyoruz.”

Kadın kazanımlarına dikkat çekildi

Sol Demokrat Parti Üyesi ve DKY Ortadoğu Kuzey Afrika Sözcüsü Khadija Ryadi ise “Türkiye ve Kürdistan’da yaptıklarınızı ve kazanımlarınızı izliyor, esas alıyoruz. Kadın mücadelesinin büyüyerek ortaklaşmasını önemsiyoruz” dedi.

Kongre sonrasında da temasların devam edeceği bildirildi.

JINNEWS

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir