HDP MYK: Saldırgan adliye binasına nasıl yaklaşabildi?

ANKARA – HDP MYK, görülen Deniz Poyraz Davası’nda elinde silah olan birinin rahatlıkla adliye binasına girmesine ve Akın Akgöz isimli kişinin milletvekillerine dönük tehditlerine dair yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı’na ve İzmir Emniyeti’ne, “Bu saldırgan o kadar yoğun önlemlere rağmen adliye binasına bu kadar rahat nasıl yaklaşabilmiştir” diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) İzmir İl binasında katledilen Deniz Poyraz’ın faili Onur Gencer’in yargılandığı davanın duruşması öncesi elinde silahla adliye içerisine girmek isteyen kişi ve HDP’li milletvekillerini tehdit eden Akın Akgöz’e dair yazılı açıklama yaptı. Deniz Poyraz’a dönük saldırının planlı ve örgütlü olduğunun, azmettirenlerin ve planlayanların bilerek karanlıkta bırakıldığının her fırsata söylendiği belirtilen açıklamada, bugün yeni bir felaketin eşiğinden dönüldüğü kaydedildi.

Akın Akgöz isimli kişiden milletvekillerine tehdit

Duruşma öncesi dayanışma için İzmir Adliyesi önüne gelenlerin didik didik arandığına, elinde uzun namlulu silah olan bir şahsın arama noktasından rahatça geçebildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Adliye önüne girmiş ve yeni bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Bugünkü saldırı girişiminden önce, dün, yani 17 Temmuz 2022 Pazar günü sabah saatlerinde Akın Akgöz isimli bir şahıs, milletvekillerimize ‘… Siz İzmir Adliyesi önünde toplanın, biz de bir kardeşimizi canlı bomba olarak yollayıp…’ vb. şeklinde açık tehdit mesajları göndermiştir. Biz, bu şahıs ve tehditleri hakkında ilgili mercileri dün sabah uyardık” denildi.

İzmir Adliyesi önündeki saldırı girişimi ile iddiaların bir kez daha doğrulandığına dikkat çekilen açıklamada, İçişleri Bakanlığı’na ve İzmir Emniyet’ine şu sorular yöneltildi:

“*Bu saldırgan ile vekillerimizi tehdit eden kişi arasında bir bağ var mıdır?

*Bu saldırgan ile Deniz Poyraz’ı katleden kişi arasında bir bağ var mıdır?

*Bu saldırgan da önceki katil gibi aynı odaklar ve çeteler tarafından eğitilmiş midir?

*Bu saldırgan da Deniz Poyraz katliamını gerçekleştiren güçler tarafından mı organize edilmiştir?

*Bu saldırgan da partimize karşı harekete geçirilen katliam hücrelerinin bir üyesi midir?

*Bu saldırgan o kadar yoğun önlemlere rağmen adliye binasına bu kadar rahat nasıl yaklaşabilmiştir?”

‘Karanlık odakların planlarına teslim olmayın’

“Kararlı ve net bir şekilde belirtelim ki, bu tür saldırılarla bizleri yıldıramazsınız. Gücümüzü halklarımızdan, demokrasi, özgürlük ve adalet mücadelesi veren milyonlardan alıyoruz” denilen açıklamada, son olarak şunlar kaydedildi: “Bizler katillerden ve arkasındaki karanlık odaklardan, demokratik siyaset ve hukuk zemininde hesap sormaya devam edeceğiz. Bu kaos planlarının peşinde olanları, tehlikeli oyunları oynayanları bir kez daha uyarıyoruz: Provokasyonlarınızın, toplumda yaratmaya çabaladığınız kutuplaşma ve gerginlik girişimlerinizin altında kalacaksınız. Halklarımıza ve demokrasi güçlerine çağrımızdır. Bu saldırılar sadece partimize yönelik değildir, partimiz şahsında demokratik siyaseti ve bir arada yaşama iradesini hedeflemektedir. Bu saldırılar Türkiye’yi karanlığa mahkûm etme, iktidarın ömrünü uzatma planlarının yansımalarıdır. Benzer girişimler derinleştirilmeden, bunları durduracak önlemleri almak sadece bir sorumluluk değil Türkiye’nin geleceğini düşünen herkes için bir görevdir. Bu kaos planlarını birlikte durdurabiliriz. Susmayın, gelişmeleri görmezden gelmeyin, karanlık odakların planlarına teslim olmayın.”

JINNEWS

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir