HDP’li belediye meclis üyeleri suç duyurusunda bulundu

Akdeniz Belediyesi’nde meclis toplantısı öncesi gözaltına alınan HDP’li Meclis üyeleri, AKP’li belediye başkanı, soruşturma savcısı ve TEM şube polisleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mersin’de Akdeniz Belediyesi’nde 50 milyon TL borçlanma yetkisi ve gayrimenkul satışının ele alındı toplantı öncesi gözaltına alınan ve toplantı sonrası serbest bırakılan HDP Meclis üyeleri, Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak, soruşturma savcısı ve TEM şube polisleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hazırladıkları dilekçesi Mersin Adliyesi’ne gelerek Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunan HDP’liler, soruşturma savcısı için hazırladıkları suç duyurusunu da Hakim ve Savcılar Kurulu’na (HSK) teslim etti. Meclis üyeleri, suç duyurusunun ardından adliye binası önünde açıklama yaptı.

‘İKTİDAR ÇOĞUNLUĞU ELE GEÇİRMEK İÇİN HDP’LİLERİ GÖZALTINA ALDIRDI’

Açıklamaya gözaltına alınıp serbest bırakılan meclis üyeleri, avukatları ve HDP Mersin İl Eşbaşkanları katıldı.

Akdeniz Belediyesi HDP Meclis Sözcüsü Özgür Çağlar, HDP’li meclis üyelerinin 28 Temmuz günü gerçekleştirilecek Belediye Meclis toplantısı öncesinde gözaltına alındıklarını hatırlatarak, “Bu, Türkiye’nin siyasi tarihinde görülmüş en sansasyonel olaylardan biridir. İktidarın meclis çoğunluğunu ele geçirmek için HDP’nin meclis üyelerini gözaltına aldırttığı bir süreç yaşandı” diye vurguladı.

Gözaltı operasyonunu yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Çağlar, takipçisi olacaklarını söyledi.

ETHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir