HDP’li eşbaşkanın hayvanları ateş açılarak öldürüldü

ŞIRNAK – HDP Uludere ilçe Eşbaşkanı Abdullah Gün’e ait 3 buzağı, Şenoba (Sêgirkê) beldesindeki merada ateş açılarak öldürüldü, 7 buzağı ise kayıp. Gün, o kadar hayvanın olduğu merada sadece kendisine ait olanların hedef seçilmesinin siyasi olabileceğini düşünüyor.

Şırnak’ta, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Uludere İlçe Eşbakanı Abdullah Gün’e ait 3 buzağı Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kurşunlanarak öldürüldü. Uludere ilçesine bağlı Şenoba (Sêgirkê) beldesinde oturan Gün, geçimini hayvancılıkla sağlıyor. Gün, arife gününde buzağıları bütün belde sakinlerinin büyükbaş hayvanlarını götürdüğü Heftborî bölgesine otlatmak için götürdü. Aradan iki gün geçtikten sonra 3 buzağı kurşunlandı, 7 buzağı ise halen kayıp. Gün, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Aile olarak geçimlerini hayvancılık ile sağladıklarını kaydeden Gün, aldıkları 41 buzağı besleyip yetişkin hale getirdikten sonra satmayı planladığını söyledi. Buzağılarını tüm halk gibi Heftborî bölgesine götürüp otlattıklarını ifade eden Gün, arife günü hayvanları orda bırakıp eve geldiklerini dile getirdi. Heftborî bölgesinin aynı zamanda piknik alanı olduğunu kaydeden Gün, her gün onlarca insanın oraya geldiğini belirtti.

7’Sİ KAYIP

Ara sıra buzağıları kontrole gittiklerini anlatan Gün, bayramın 3’üncü gününde kendilerine bir telefon geldiğini ve buzağılarından birinin ölmek üzere olduğunun söylenildiğini aktardı. Bunun üzerine hemen buzağıların yanına gittiğini kaydeden Gün, “İlk etapta pikniğe gelen araçlardan birinin çarpmış olabileceğini düşündüm. Bu da normal ve insani bir durumdur. Buzağı eve getirdik. Kurtulma şansının olmadığını gördüğüm zaman kestim. Buzağı kestiğimiz zaman buzağın başından ve karnından 3 kurşun yediğini gördük. O an bu durumun basit bir kaza olmadığını anladım. Birileri tarafından bilinçli hedef alındığı gün gibi ortada. Hemen tekrar diğer buzağıların olduğu yere gittim. O zaman başka bir buzağın daha öldüğünü, birinin de sol kalçası tarafından kurşunlandığını gördüm. 7 buzağı da kayıp. Öldürülüp bir yere mi atıldı, yoksa çalındı mı bilmiyorum. Bu olayı takip edeceğiz” diyerek yaşananları anlatı.

SİYASİ NEDENLER

Buzağılarının kurşunlanmasının normal bir durum olmadığının altını çizen Gün, kendi buzağılarının olduğu yerde yüzlerce başka hayvanın da olduğunu söyledi. Yüzlerce hayvan arasında sadece kendisine ait olanların kurşunlandığını ve 7’sinin kayıp olduğunu dile getiren Gün, “Hayvanlarımızı katledenler, asıl mesajını bana vermek istiyor. Siyasi düşünce ayrılığı dışında hiç kimseyle herhangi bir küskünlüğüm yoktur. Hiç kimse ile bir sorunum yok. Bunun için bu olayın siyasi düşüncemden dolayı birileri tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyorum” dedi.

SUÇ DUYURUSU

Konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirten Gün, “Elimizdeki kurşun çekirdeğini onlara vereceğiz. Bunu yapanların ortaya çıkmasını istiyoruz. Her ne olursa olsun hayvanlara bunu yapanlar insanlıktan nasibini almamış kişilerdir. Kim olursa olsun insan değildir” diye belirtti.

MA / Ömer Akın

MEZOPOTAMYA AJANSI

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir