İstanbul’dan on binler HDP kongresine katılacak

İSTANBUL – HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, partisinin genel kongresinin ülkede tarihsel bir kırılma yaratacağını belirterek, kongreye en az 10 bin kişiyle katılım sağlayacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 3 Temmuz’da Ankara Arena Spor Salonu’nda 5’inci Büyük Olağan Kongresi’ni gerçekleştirecek. “Büyük Mücadele, Büyük Direniş” şiarıyla düzenlenecek olan kongrede HDP, iktidarın her fırsatta hedef gösterdiği ve toplumda kriminalize ederek üye ve yöneticilerine dönük gözaltı ve tutuklamalara, parti kapatma girişimlerine ve “kumpas” davalarına kadar tüm saldırılara karşı mesajlar verilecek.

HDP Genel Merkezinin aldığı kongre kararının ardından 81 ilde bulunan HDP il ve ilçe örgütleri, partilerinin hedeflediği 100 bin katılımcı için kolları sıvadı. HDP İstanbul İl Örgütü ise, kongreye katılım için günlerdir çalışmalarını sürdürüyor. HDP, kentin 39 ilçesinde bulunan mahallelerde, halk toplantıları yaparak, ev ev gezerek, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek kongreye katılım çağrısı yapıyor.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, Ankara’da yapacakları kongrenin hazırlıklarını anlattı.

‘TARİHSEL KIRILMA YARATACAK’

Birol, 20 yıllık AKP iktidarının ve ortağı olduğu MHP’nin ülkede yürüttüğü politikaların her alanda ciddi krizleri getirdiğini ve hatta gelinen aşamada bir devlet kriziyle karşı karşıya olduklarını belirtti. İktidarın bu krizleri aşmak için savaş politikalarıyla beraber baskı ve zor aygıtlarını her alanda kullandığını belirten Birol, bu krizler karşısında toplumun da artık bir değişim istediğini ve bunun yüksek sesle dile getirildiğini ifade etti. Birol, “Çok uzun bir zamandır elindeki baskı ve devlet olanaklarını kullanan iktidarın ve bu iktidarı yaratan sistemin bir dönüşüme, değişime uğratılma olanakları toplumda çok yükselmiş durumda. HDP’nin yapacağı kongre bu anlamda tarihsel bir kırılma yaratacak” dedi.

‘BURADAYIZ, YÜRÜYORUZ’

Parti Genel Merkezlerinin kongre için 100 bin kişi hedefleri doğrultusunda bir çalışmayı önlerine koyduklarını ifade eden Birol, bu yıl ki 8 Mart, Newroz ve 1 Mayıs’ın ardından yapacakları kongrenin ise “Buradayız, varız, bu büyük yürüyüşe devam ediyoruz” demek için yapacakları bir eylem olacağını kaydetti.

EN AZ 10 BİN KİŞİ

İstanbul’daki hazırlıklara değinen Birol, kongreye on binlerle katılmayı hedeflediklerini dile getirdi. Birol, kentin 39 ilçesinde bulunan tüm mahallelerde ez yaptıkları ev, dernek ziyaretleri ile toplantılarda kongrenin önemini anlatılarını söyledi. Birol, şöyle konuştu: “Ankara’ya gidişle ilgili organizasyonumuzu yapıyoruz. Bütün inanç örgütleriyle, derneklerle, sivil toplum örgütleriyle bir araya geliyoruz. Ev ev ziyaretlerimiz sürüyor. Pazar ve kahve ziyaretlerimizde kongrenin amacını duyuruyoruz. Çok büyük bir ilgiyle karşılanıyoruz. Halkımız zaten kongrenin bilincinde. Fakat biz HDP’li olmayanlara da gidiyoruz. Halkımız bu kongreyle partisinin kapatılma girişimlerine bir cevap olarak da bakıyor. Halkımız kongreye katılarak partisinin bir tabela partisi olmadığını göstermek için orada olacak. Bu gücün bir halk gücü olduğunu, vazgeçilemeyeceğini, bizim Türkiye’nin ayrılmaz bir parçası olacağını göstermek için kongrede olacak. Bize ‘Biz zaten geleceğiz. Bize söylemenize gerek yok’ diyen bir halk var.”

250 OTOBÜS HAZIR

Kongre için İstanbul’da özel araçlar dışında 250 otobüs hazırlandığını belirten Birol, halka da kongreye katılım çağrısı yaptı.

MA / Ergin Çağlar

MEZOPOTAMYA AJANSI

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir