İstismarı dini saiklerle meşrulaştırmaya çalıştı

Esenyurt Bulut Caminde çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunan Berekeh, tacizi önce reddetti ardından “İslam’da temizliği öğrenmek istiyorum” diyerek meşrulaştırmaya çalıştı.

Cami avlusunda çocuğa yönelik istismarda bulunan Muhammed Adil Berekeh, istismarı dini saiklerle işlediğini öne sürerek kendisini aklamaya çalıştı.

1 Haziran 2022 günü, Esenyurt’un Süleymaniye Bulut Camiinin avulusunda yaşanan tacizin ardından mahalleli Berekeh’i linç etmek istemişti. Berekeh gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

TACİZİ ÖNCE REDDETTİ SONRA KABUL ETMEK ZORUNDA KALDI

Berekeh, 6 Temmuz 2022 günü Büyükçekmece 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Çelişkili ifade veren Berekeh polis ve savcılık ifadelerinde kabul ettiği tacizi mahkemede reddetmek istedi.

CAMİLERDE KALIYORMUŞ

Camiye Kuran’ı hatmetmek için gittiğini ancak Arapça bilmediği için hatim yapamadığını söyleyen Berekah, namaz da kılmayı bilmediği halde namaz kılmak için camide olduğunu öne sürdü. Öte yandan adresinin, sosyal güvenliğinin olmadığını söyleyerek camilerde kaldığını da ekledi.

TACİZ KAMERA KAYITLARINDA GÖRÜLÜYOR

Olay anına ait kamera kayıtlarında camiye 22.08’de giren Berekah, çocukların geldiği 22.41’e kadar yerinden kımıldamadığı ancak çocukları gördükten sonra yanlarına gittiği ve çocuklardan birinin cinsel organına dokunduğu görülüyor.

‘İSLAM’DA TEMİZLİK NASIL BİR ŞEY DİYE SORDUM’

Görüntülerin sorulduğu Berekah, çocuğa dokunmadığını elini sıktığını, “İslam’da temizlik nasıl bir şeydir” diye sorduğunu ancak yanıt alamadığını iddia etti.

TACİZİ KABUL ETMEK ZORUNDA KALDI

Ancak Berekeh’in polis ve savcılıkta çocuğun cinsel organına dokunduğunu itiraf ettiği ifadesinin okunması üzerine Berekeh, “Hepsini yaptım bunların hepsini temizliği öğrenmek için yaptım. Benim düşünce yapıma göre çocuk Cenab-ı Allah’ın ismini taşıdığı ve daha temiz olduğu için ona sordum ve dokundum. Büyük bir şahsa bu sebepten sormadım” diye kendisini aklamaya çalıştı.

ÇOCUK UĞRADIĞI TACİZİ ANLATTI

Tacize uğrayan çocuk ise, Muhammet Ali Berekeh’in arkada uzandığını namaz kılmak için camide olmadığına dikkat çekti. Kişinin yanına geldiğini ve özel bölgesine dokunarak taciz ettiğini söyleyen çocuk, hemen oradan uzaklaştığını ekledi.

‘SANIK SUÇU İŞLEMİŞTİR’

Çocuğun avukatı ise “Sanık suç işleme kastıyla planlı bir şekilde hareket etmiştir ve suçu işlemiştir. Mağdur çocuğu cinsel istismar etmiştir. Sanık sabit ikametgah sahibi değildir. Müşteki annenin beyanlarını kabul etmiyoruz, çocuğunu korumak amacıyla hareket etmiştir. Görüntülerde bu durum açıkça bellidir. Yine sanığın ikrarı söz konusudur. Atılı suçun katalog suçlardan olması da göz önünde bulundurularak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ederiz” dedi.

TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme, Muhammet Ali Berekeh’in tutukluluğunun devamına karar verdi.

Bir sonraki duruşma 27 Temmuz 2022 günü görülecek.

ETHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir