Kadınlar, Danıştay’ın kararına karşı sokaklara çıktı

Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasını iptaline yönelik verdiği ret kararına karşı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu eylem gerçekleştirdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Danıştay’ın kararına karşı Kadıköy’de bulunan Beşiktaş İskelesi’nde bir araya gelerek protesto etti. Eylemde, “Hukuksuz kararı tanımıyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” yazılı pankart açan kadınlar, “Danıştay, kararını al başına çal”, “Yaşasın kadınlar, yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” ve “Anayasa’yı, yasayı, sözleşmeyi uygula” sloganları atıldı.

‘Siyasi Bir Karar’

Burada söz alan KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim, kadın cinayetlerine karşı sokakta ve adliye saraylarında olduklarını ifade etti. Devlet ve iktidarın sorumluluklarını yerine getirmediğini, kadın düşmanlığı yaptığını ve LGBTQ+lara karşı nefret söylemlerinde bulunduğuna işaret eden Ataselim, buna karşı sokak ve meydanlarda buluştuklarını dile getirdi. Ataselim, “Danıştayın tek adama ‘her şeyi yapamasın’ demesini isterdik. Siyasi bir karar ile karşı karşıyayız” dedi.

‘Her Bir Maddesiyiz’

Sözleşmeye dair Danıştay’da görülen davanın duruşmalarına dikkat çeken Ataselim, yüzlerce kadın ve avukatın Danıştay’a Anayasayı anlattığını ifade etti. Ataselim, “Hukuk yoluyla engellenebilirdi. Siyaseten bunun da önüne geçtiler. Her gün verdiğimiz yaşam ve toplumsal mücadelemizle bu gerçekliği biliyoruz. Bütün toplum da biliyor. Her gün kadınların vahşice katledilmesinin İstanbul Sözleşmesi engeller. Ancak bütünlüklü uygulanırsa kadınların katledilmesini engeller. Onlar kararlıysa her gün ölüm ile burun buruna olanlar olarak biz daha da kararlıyız. Bundan sonra bize düşen bu mücadeleyi daha da örgütlü bir şekilde sürdürmek. Bütün meydan ve sokaklarda bizleri görmeye devam edecekler. Örgütlü politik bir güç olarak bizi görmeye devam edecekler” diye konuştu. Danıştay’ın kararını tanımadıklarını vurgulayan Ataselim, “Sözleşmenin her bir maddesi artık her birimiziz. Daha fazla direnme zamanı. Siyasi iktidarı göndermek için örgütlü bir şekilde mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

GAZETE PATİKA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir