Konya Şehir Hastanesi’nde vahşet!

Sağlıkta dönüşüm politikalarının, şiddet uygulayanların cezasızlıkla ödüllendirilmelerinin sonucu vahşete dönüşüyor. Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’ya 12 el ateş edildi. Karakaya’yı ağır yaralayan kişi de intihara kalkıştı, ikisi de kurtarılamadı. Hekimler muayeneleri durdurdu, iş bırakmaya hazırlanıyorlar

Sağlık sistemi iflas etti, sorumluluğuysa performansla-mobbingle süreklileşmiş şiddete uğrayan hekimlere yüklüyor sistem. Şiddet uygulayanlar cezasızlık politikalarıyla ödüllendirilerek bu yaklaşım pekiştiriliyor. Fatura hekimlere, sağlık çalışanlarına çıkarılıyor. Konya’da bu artık katliam boyutuna ulaştı. Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’ya Valiliğin açıklamasına göre Yunak İlçe Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan bir kişi tarafından 12 el ateş edildi, Karakaya ağır yaralandı. Saldırgan da intihar girişiminde bulundu.

Saldırıda ağır yaralanan doktor da, intihar girişiminde bulunan saldırgan da kurtarılamadı.

Hekimler muayeneleri durdurdu

Katliamın ardından hastanede muayeneler durduruldu, hekimler ve sağlık emekçileri bahçede protesto eylemi gerçekleştirdi. Hastanede iş durdurmaya hazırlanılıyor.

TTB: Uyarılarımıza rağmen önlem almayanları affetmeyeceğiz

Hastanedeki vahşetin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan TTB şunları belirtti:

“Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapan meslektaşımız Dr. Ekrem Karakaya’yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Tüm uyarılarımıza rağmen şiddet ortamına dur diyecek, şiddeti engelleyecek önlemleri almayan sorumluları da affetmeyeceğiz!”

ALINTERİ

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir