Maxmurlular saldırıları protesto etti: Başarılı olamayacaklar

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Maxmur Kampı’na dönük saldırısı yürüyüşle protesto edildi. Eylemde, “Kimseye diz çökmeyeceğiz” denildi.

Türkiye’ye ait Silahlı İnsansız Hava Aracı’nın (SİHA), dün Maxmur Kampı’na saldırı düzenlemesi kitlesel bir yürüyüş ile protesto edildi. Şehit Aileleri Derneği önünde toplanan Maxmurlular, Birleşmiş Milletler (BM) binasına kadar yürüdü. Yürüyüşte, atılan sloganlarla birlikte PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı. Kitle, yürüyüşün ardından BM önünde açıklama gerçekleştirdi. Kamp halkı adına İştar Meclisi Üyesi Nuran Sezgin bir konuşma yaptı.

Kampın son 6 ay içinde 3 defa bombaladığı belirtilen açıklamada, kamptaki bir evin daha hedef alındığı kaydedildi.

Nuran, yaptığı açıklamada kampın son 6 ay içinde 3 kez bombalandığını belirtti. Saldırıları ve saldırılara sessiz kalanları kınayan Nuran, şunları söyledi: “İşgalci Türk devletinin her gün kampa saldırması, acizliğini ve güçsüzlüğünü gözler önüne sermektedir. Bu saldırı ilk değil, son da olmayacak. Maxmur halkı bugüne kadar direndi, bundan sonra da direnecektir. Medya Savunma Alanları’ndaki her yenilgisinden sonra sivillere saldırıyor. Sadece Türk devleti değil, tüm işgalci devletler ve KDP Kürtlere saldırıyor. Ama Türk devleti ve KDP’nin ihaneti hiçbir zaman başarılı olmayacak. Maxmurlular kimsenin karşısında diz çökmedi, diz çökmeyecek. Bizler haklıyız ve kazanacağız.”

Açıklama sloganlarla sona erdi.

JINNEWS

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir