MHP’li Cihan Kayaalp’in birden fazla çocuğu taciz ettiği iddiası

DİYARBAKIR – Geçtiğimiz günlerde “çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçundan tutuklanan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp ve teşkilatının okulda özellikle büro için öğrenci topladığı, failin birden fazla çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın’ın 16 Haziran’da dijital hesabından duyurusunun ardından, feshedilen partinin Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, aynı gün akşam akşam saatlerinde gözaltına alınmıştı. İl Başkanı Cihan Kayaalp, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece, “çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçundan 17 Haziran günü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan feshedilen “teşkilat” bir süre önce rüşvet ile gündeme gelmişti. Bazı partili yöneticilerin, kentte para karşılığında bazı kişilerin kamu kurumlarına yerleştirilmesine aracılık ettiğine dair ses kaydı ortaya çıkan il teşkilatında, suçların sadece bununla sınırlı kalmadığı açığa çıktı.

Çocuğun beyanları ile failin birden fazla çocuğa cinsel taciz suçu işlediği görüldü.

Olayı kimseye anlatamadı

Diyarbakır’da bir imam hatip lisesinde okuduğu öğrenilen çocuğun ulaştığımız beyanlarına göre, okulda tanıştığı kişi tarafından MHP Kayapınar İlçe Teşkilatı’na götürüldüğü kaydedildi. İlçe teşkilatına bağlı olan ve herkesin giremediği belirtilen üç katlı bir büroya gittiği belirtilen çocuğun, burada ilk olarak Ş.D. ile tanıştığı, sonrasında da fail Cihan Kayaalp’le tanıştığı ifade edildi. Çocuğun, ilk olarak arkadaşıyla failin odasında oldukları, arkadaşı odadan çıktıktan sonra failin kendisine cinsel saldırıda bulunduğu ve korktuğu için olayı kimseye anlatmadığı belirtildi.

Sistematik cinsel istismar

Çocuğun ifadesinde, olaydan birkaç ay sonra arkadaşıyla tekrar ilçe teşkilatının bürosuna gittiği, orada çay getirip götürdüğü bilgisi yer aldı. 3 hafta boyunca büroya gitmeyen çocuk, arkadaşı tarafından aranarak büroya çağrıldığını dile getirirken, Kadir Gecesi’nden bir hafta önce de yine iftar için büroya çağrıldığını söyledi. Çocuk, iftardan sonra da failin alkol aldığını ve alkol için kendisine meze hazırlatıldığına değindi. Fail tarafından sistematik cinsel saldırıya uğrayan çocuk, failin tehditleri sonucu olayı kimseye anlatamadığını belirtti.

Büroya gitmediği için tehdit edildi

En son Mayıs ayında büroya giden çocuk, kendisine yeniden cinsel saldırıda bulunulduğunu, bundan sonra büroya gitmediğini söyledi. Çocuk ifadelerinde, Ş.D.’nin bu süreçte de kendisini aradığını, telefonlara cevap vermemesi üzerine kendisini tehdit ettiğini beyan etti. Öte yandan Ş.D.’nin failin danışmanlığını yaptığı belirtildi.

Çocuğun gittikçe içine kapanmasıyla durumu fark eden ailenin, olayı okula bildirmesi üzerine cinsel saldırının yargıya taşındığı öğrenildi. Çocuk ve ailesi failden şikâyetçi oldu.

Öte yandan okulda özellikle büro için öğrenci toplandığı öğrenilirken, failin birden fazla çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu da iddia edildi.

JINNEWS

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir