ODTÜ Rektörlüğü mezun olacak öğrencilerinden korkuyor

ODTÜ’de her yıl Devrim Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreni, “güvenlik” bahanesiyle yasaklandı. ODTÜ Rektörlüğü öğrencilere gönderdiği mailde üniversitede yapılan eylemleri kriminalize ederek yasaklamaya gerekçe yaptı. Rektörlük açıklamasında, mezuniyet töreninde yapılacak eylemlerden duyulan korku açıkça ifade edildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, her yıl Devrim Stadyumu’nda yapılan mezuniyet törenini yasakladığı duyurdu.

Öğrenci ve ailelerine gönderilen mailde, 2021-2022 Akademik Yılı Diploma Törenleri’nin fakültelerin organizasyonunda bölümler bünyesinde 02-05 Ağustos günlerinde yapılacağı duyuruldu.

Rektörlüğün Devrim Stadyumu’nu öğrencilere kapatan kararı “güvenlik” gerekçesine dayandırıldı. Rektörlük açıklamasında üniversite öğrencileri ve öğretim elemanlarının üniversite içinde yaptığı eylemler yasadışı gösterilmeye çalışıldı.

Saraydan aldığı güçle, üniversite öğrencileri ve öğretim elemanları üzerinde baskıyı artıran ODTÜ Rektörlüğü, gelişecek tepkilerden korktukları için Devrim Stadyumu’ndaki töreni iptal ettiklerini şu ifadelere açıkladı: “Bildiğiniz gibi, üniversitemizde son dönemlerde farklı grupların gerçekleştirdikleri izinsiz toplantı ve eylemlerle farklı, yanlı ve yanlış bir gündem oluşturma veya üniversitemizi çeşitli gruplaşmaların merkezi haline getirme çabası belirgin bir şekilde görülmektedir. Diploma töreminimizin planlanması sırasında, bu kapsamda olumsuz çabaların, stadyumda düzenlenmesi planlanan bir törende gruplaşmalara neden olabileceği ve farklı grupların tören alanımızı kendi amaçları doğrultusunda bir protesto alanına çevrieceği yönünde bilgiler almış bulunuyoruz. Dolayısıyla, bu olumsuz gelişmeler tören hazırlıkları sürecimizde bizleri oldukça zorlayan, farklı çözüm arayışlarına yönlendiren bir durum halini almıştır.”

Öğrencilerin diploma törenlerinde pankart açarak taleplerini dile getirmesini “tören ritüeline, amacına ve atmosferine uygun olmayan durumlar” şeklinde nitelendiren ODTÜ Rektörlüğü, tören akışı ve düzeninin bozulduğunu öne sürdü.

Bu yıl gerçekleştirilecek törende öğrencilerin tepkilerini dile getirecekleri yönünde bilgi aldıklarını belirten ODTÜ Rektörlüğü, muğlak ifadelerle “güvenlik sorunu” tarifi yaparak Devrim Stadyumu’nu öğrencilere yasakladıklarını duyurmuş oldu.

Rektörlük açıklamasında 2021-2022 Akademik Yılı Diploma Törenlerinin 02-05 Ağustos günlerinde bölümler bünyesinde gerçekleştirileceği duyuruldu. Açıklamada, doktora derecesi almaya hak kazanan mezunlar ve derece ile mezun olan lisans öğrencilerinin mezuniyet töreninin Kültür ve Kongresi Merkezi’nde yapılacağı bilgisine yer verildi.

ETHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir