Sarıyer Belediye işçileri yüzde 40’lık zam için eylemde

CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin, TİS görüşmelerinde dayattığı yüzde 20’lik zamma karşı greve çıkan işçiler, yüzde 40’lık zam talepleri karşılanana kadar direneceklerini vurguladılar.

CHP’li Sarıyer Belediyesi yönetimin, TİS görüşmelerinde dayattığı yüzde 20’lik zam ücretine karşı greve çıkan işçilerin, direnişi ikinci gününde halaylarla sürüyor.

İşçiler, yüzde 40’lık zam talepleri karşılana kadar direnemeye kararlı olduklarını belirtiyor.

Grevin sürdüğü Sarıyer Belediyesi önünde bir konuşma yapan işçilerin örgütlü olduğu DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın 1 No’lu Şube Sekreteri Taner Yayla, 7 bin TL’yi geçtiğini, yoksulluk sınırının ise 19-20 bin TL’yi bulduğu ülkede, işçilerin sefalet ücretlerine mahkum edilmeye devam ettiğini vurguladı.

Emek mücadelesi verdiklerinin altını çizen Yayla, “Bugünkü ekonomik sıkıntının özellikle geleceğimizi planlamada çocuklarımıza ve okuduklarımızda bir tık daha katkı sunmak, eğitimlerini tamamlamak, düğünlerini yapmak, mücadelemiz bu. Onun için de biz her seferinde bundan sonra her saat başı bunu tekrar tekrar söyleyerek bizi dinleyenlere anlatacağız. Biz hakkımızı alana kadar buradayız. Hiç kimse şunu ufak tefek dedikodular geliyor. Önünde bayram var. Nasıl olsa bayramdan vazgeçerler. İki gün sonra bırakırlar gibi Biz sonuna kadar buradayız” dedi.

Grev, çekilen halaylarla ve atılan, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla devam ediyor.

ANF

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir