Şenyaşar ailesi bayramda adliye önünde olacak

AKP’lilerin saldırısı sonucu eşi ve iki oğlu katledilen ve katliam davası açılmaması nedeniyle adalet mücadelesi sürdüren Emine Şenyaşar, oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte bayramda da Urfa Adliyesi önünde olacak. Şenyaşar ailesi, “Yasımızı burada tutmaya devam edeceğiz” dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 487’nci gününde devam ediyor.

Aile, sabahın erken saatlerinde Urfa Adliyesi önüne gelerek, bina girişinde nöbetlerini başlattı. “Yargı yolu ile devam eden zulüm tarihe geçiyor. Liderler bayram mesajı paylaşırken biz adliye önünde olacağız” dövizi taşıyan aile, adliyeye gelenlere yaşanan katliamı ve katillerin nasıl korunduğunu anlattı.

4 YILDIR SÜREN ZULÜM

Ferit Şenyaşar, “4 yıldır yargı yolu ile zulüm devam ediyor. Yarın Kurban Bayramı. Liderler hayatı olağan gibi gösterip bayram mesajları yayımlayacaklar, ama Urfa Adliyesi önünde 1 buçuk yıldır sürekli gözyaşı döken bir anne var ve tek talebi mevcut olan yasaların işlemesi” dedi.

‘BAYRAM YOK YAS VAR’

Hastanede yaşanan katliama ilişkin 4 yıldır gizlilik kararı olduğuna ve dava açılmadığına dikkati çeken Şenyaşar, “4 yıldır işyerimize yapılan saldırı kamera görüntülerinde mevcuttur. Bilirkişi raporu var. Kardeşimin işyerinde yaptığı eylem meşru müdafaa kapsamındadır. Eğer adil bir yargılama olsaydı kardeşimiz aramızda olacaktı. 4 yıldır üstünlerin talimatı ile kardeşimiz hala tek kişilik hücrede tutuklu bulunuyor. Biz 4 yıldır bayram yaşayamıyoruz. Mücadelemize devam edeceğiz. Haklıyız. Milyonlarca insan davamıza sahip çıktı. Çünkü bizim istediğimiz adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Yarın Kurban Bayramı. Bizim evimiz adalet gelene kadar Urfa Adliye Sarayı kapısı olacak. Bayram kutlamayacağız, yasımızı burada tutmaya devam edeceğiz. Adalet gelene kadar da buradan ayrılmayacağız” şeklinde konuştu.

Aile, ayrıca sosyal medya hesabından sanatçı Tarkan, Adalet Bakanlığı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Yerel Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi etiketleyerek, “Yarın bayram. Liderler bayram mesajları yayınlarken anne 487 gündür evi olan Adliye Sarayı kapısında adaleti beklemeye devam edecek… 4 yıldır dinmeyen acı, dinmeyen gözyaşı…” mesajı paylaştı.

ETHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir