Şenyaşarlar: Türk yargısı eliyle zulüm yapılıyor

Direnişteki Şenyaşarlar, “Türk yargısı eliyle büyük zulüm yapılıyor. Ya bizi de burada öldürürler ya da adaleti sağlarlar” dedi.

Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 491’inci gününde. Kurban Bayramı dolayısıyla kapalı olmasına rağmen aile Suruç’ta bulunan evlerinden adliye önüne gelerek nöbeti başlattı.

‘İNSANLIK DUYGUSUNU YİTİRMİŞLER’

Ferit Şenyaşar, “Yargı yoluyla bize büyük bir zulüm yapılıyor. 4 yıldır bir kardeşimiz sırf üstünleri memnun etmek için tek kişilik hücrede tutuluyor. Bu kararın altında imzası bulunan savcılar şu an aileleri ile beraber tatildedir ve onlarla zaman geçiriyorlar. 1 buçuk yıldır bu annenin burada oturmasına sebep olan savcılara artık insanlık duygusunu yitirmiş kişiler olarak bakıyorum. İnsan olan bu zulmü kabul etmez, bu hukuksuz kararların altına imzasını atmaz” diye konuştu.

Adalet sağlanana kadar nöbetlerini sürdürmekte kararlı olduklarını belirten Şenyaşar, “Bizi buradan 2 şey kaldırır: Ya bizi de burada öldürürler ya da adaleti sağlarlar” dedi.

ANF

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir