‘Sistemi Üçüncü yol mücadelesi değiştirecek’

HATAY – Evvel Temmuz Festivali kapsamında, düzenlenen panelde konuşan TİP’li Barış Atay, sistemi 3’üncü yol siyasetinin vereceği mücadelenin değiştireceğini ifade etti.

Geleneksel Evvel Temmuz Festivali 3’ncü gününde de devam ediyor. Festival kapsamında “Türkiye’de Siyasal Durum ve İttifak Politikaları” konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay katıldı.

‘YOL HARİTASI ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ’

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’nin sorunlar ülkesi olduğuna dikkati çekerek, “Bizlerin Türkiye’yi demokrasi yüzyılı yapma sorumluluğumuz var. Toplumsal barışı sağlayacağız. Bu seçim sistemiyle bunu yapma şansımız yok. CHP toplumun her kesimiyle doğru iletişim kurmaya çalışıyor. Bunun sonucu yerel seçimlerde aldık” dedi. Seçim güvenliğinin olmadığı bir yerde herkesle bir arada olmaya ve demokrasi ortaklığı yapmak zorunda olduklarına işaret eden Tanrıkulu, “Karşımızda hiçbir ahlaki, siyasi bir anlayış var. İktidarda kalmak için her türlü politikayı yapmaya hazırlar. Bizler ve demokrasi güçleri bunun farkında. Bundan başka bir çaremiz yok. Yapmamız gereken önyargılardan uzak ama çerçevesi belli bir yol haritası çıkarmak zorundayız” diye konuştu.

‘HESAP VERECEKLER Mİ?’

TİP Milletvekili Barış Atay, bu yüzyıllık süreçte demokrasinin olmadığını, ayrımcılığın olup, AKP döneminde bunu apaçık bir şekilde gördüklerini dile getirdi. Atay, “2023 yılında demokrasi ve özgürlüklerin var olması seçimi olacak. AKP bir neden değil sonuçtur. Ülkenin kuruluşundan bu yana yaşananların en sert yanı karşımızda. ‘HDP ile sorunum yok’ diyen bir yapı onunla neden görüşmez. ‘Yapısal ve sistematik bir değişim olacak mı?’ sorusuna Millet İttifakı’nın bir cevabı var mı? Millet İttifakı 10 Ekim Katliamı’ndaki rolünün hesabını soracak mıyız? Meral Akşener, Ali Babacan, Temel Karamollaoğlu yaptıklarının hesabını verecekler mi? ‘Üçüncü Yol’un vereceği çaba bu sistemi değiştirecektir” şeklinde konuştu.

Panel soru ve cevap bölümü ile son buldu.

MEZOPOTAMYA AJANSI

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir