TİP, Sedat Peker’in rüşvet ağı iddiaları için suç duyurunda bulundu

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Sedat Peker’in rüşvet, yolsuzluk iddialarından dolayı İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde kamu davası açılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Sedat Peker’in rüşvet, yolsuzluk iddialarından dolayı İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde Milletvekili Ahmet Şık’ın da katılımıyla kamu davası açılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.

İleri’nin haberine göre, Sedat Peker, “Deli Çavuş” isimli Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda; Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) eski başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kardeşi AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyesi Salih Orakçı hakkında rüşvet ve yolsuzluk iddialarını gündeme getirmişti.

Peker, söz konusu iddialarında, Turkuvaz Medya CEO’su Serhat Albayrak’ı da “Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun arkasındaki güç” olarak nitelendirmiş ve bu isimlerin, Zehra Taşkesenlioğlu’nun boşanma aşamasında olduğu Ünsal Ban’a yıkılması için karar aldıklarını öne sürmüştü.

Peker’in iddialarında, kendisinden rüşvet istendiği iddiasıyla ismi geçen Marka Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren de katıldığı Halk TV canlı yayınında iddiaları doğrulanmıştı.

Suç Duyurusu

TİP tarafından yapılan suç duyurusunda da “Deli Çavuş” isimli hesaptan paylaşılan iddialar yer aldı. Suç duyurusunda, “Ülke gündeminde infial yaratan ve somut delillerle desteklenen Twitter paylaşımlarına istinaden, şüpheliler hakkındaki iddiaların araştırılması; kamu düzenine, kamu idaresinin güvenilirliğine karşı işlenen suçların ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla işbu suç duyurusunun yapılması zorunluluğu doğmuştur” denildi.

Süreç boyunca dile getirilen iddialar ve Mine Tozlu Sineren’in açıklamalarına dikkat çekilen suç duyurusunda, “Şüpheliler Ali Fuat Taşkesenoğlu ve Zehra Taşkesenoğlu hakkında şüpheliler Salih Orakcı ve Serkan Taranoğlu’nu aracı kullanmak vasıtasıyla rüşvet istedikleri iddiaları, diğer şüpheliler hakkında da doğrudan rüşvet aldıkları iddiaları nedeniyle, şüphelilerin kamu görevlisi olmaları da göz önünde bulundurularak rüşvet, irtikap, nüfuz ticareti, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarından soruşturma başaltılması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

‘Siyasi Konumlarını Kullanmak Suretiyle Suç İşlemeyi Alışkanlık Haline Getirdikleri Sabittir’

Karşılıklı iddia ve açıklamalara atfen “tüm şüphelilerin atılı suçları fikir ve eylem birliği içerisinde işledikleri yönünde kuvvetli suç şüphesi yazılı belgelerle ortaya konulmuştur” ifadelerine yer verilen suç duyurusunda, “Şüphelilerin görevleri sebebiyle elde ettikleri nüfuzu kullanmak suretiyle milyonlarca lirayı haksız şekilde elde ettikleri ve kullandıkları ileri sürülmektedir. İddialara göre şüphelilerin, siyasi konumlarını kullanmak suretiyle suç işlemeyi alışkanlık haline getirdikleri ve bağlantıları sayesinde kendilerine dokunulmayacaklarına dair güvenle hareket ettikleri de sabittir” denildi.

Yapılan suç duyurusu, İstanbul Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’na gönderildi.

GAZETE PATİKA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir