Türkiye Zaxo’da köy bombaladı: 8 ölü, 17 yaralı

HABER MERKEZİ – Türkiye, Zaxo’ya bağlı Perex köyünde piknik yapan turistleri bombaladı. İlk bilgilere göre en az 8 kişi yaşamını yitirdi, 17 kişi yaralandı.

Türkiye, Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zaxo kentine bağlı Derkarê beldesinin Perex köyünü top atışlarıyla bombaladı. Bölgede piknik yapan Arap turistler bombardımanın hedefi oldu. Saldırıda şimdiye kadar en az 8 kişin hayatını kaybetti ve 15’in üzerinde yaralının olduğu belirtiliyor. Bombardıman sonrası çekilen görüntülerde ölü ve yaralılar arasında kadın ve çocukların da olduğu görülüyor.

ROJNEWS: 8 ÖLÜ

Rojnews’in geçtiği son dakika haberine göre, bombardımanda en az 8 kişi katledildi, 17 kişi yaralandı. Rojnews’in ulaştığı Zaxo Kaymakamı Muşir Beşir, yaşamını yitirenlerin Arap turistler olduğunu aktardı.

Federe Kürdistan Bölgesinde yayın yapan ajanslarda, ölü ve yaralı sayısına dair farklı bilgilere yer verildi. Servis edilen kimi haberlerde yaşamını yitirenlerin sayısının en az 10 olduğu, bazı haberlerde ise 5 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

MEZOPOTAMYA AJANSI

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir