Tutsak kadın gazetecilerden mesaj var

Amed’de 16 Haziran günü düzenlenen baskınlar sırasında gözaltına alınarak tutuklanan gazeteciler dayanışmanın büyütülmesini istedi.

Tutsak edilen 16 gazeteciden JINNEWS Müdürü Safiye Alağaş ile gazeteciler Neşe Toprak, Elif Üngür ve Remziye Temel, Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nden mesaj gönderdi.

Safiye Alağaş, tutuklamayla kadın mücadelesini yansıtan JINNEWS’in hedef alındığını ifade etti.

Alağaş, “Bugün ülkede katledilen kadınların, hak ihlallerine maruz kalan her kesimin, çocukların ve ezilen tüm halkın sesi olan JINNEWS’i baskılamalarının asıl nedeni kadını ve rengini sönümleme çabasıdır” dedi.

Alağaş şunları ekledi: “İçinden geçtiğimiz bu süreçlere elbette ki bizler yabancı değiliz ama bu durumu kabul edecek de değiliz. Baskının olduğu yerde kadınlar her zaman sokaklara çıkarak seslerini tüm dünyaya duyurmaya çalışırken, bizler bu sesin duyurucusu olarak her alanda kameramızla bulunduk. Şimdi en çok kadın örgütlerinin kadın ajansına sahip çıkması gerekiyor. Gazeteciliği savunmanın ve sahiplenmenin daha çok büyütüleceğinden eminiz. Meslektaşlarımla birlikte habere tekrar çıkacağım günlerin umuduyla…” mesajını paylaştı.

Gazeteci Neşe Toprak, dayanışmanın devam etmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek zamanını kitap okuyarak ve resim çizerek geçirdiğini belirtti.

Ancak cezaevi idaresi tarafından kendisine boya kalemlerinin verilmediğinin aktaran Toprak, “Bu çok da önemli değil, bizler her koşulda yazıp çizeriz. Dayanışan herkese teşekkürler” dedi.

Remziye Temel, “Haklı olduğumuzu biliyoruz. Sadece meslektaşlarımızı merak ediyoruz. Çalışmalarımızı her koşulda devam ettirmemiz gerekiyor” derken tazeteci Elif Üngür, cezaevinde okumalarına devam ettiğini söyledi.

Üngür, “İlk günlerdeki yorgunluğu attık. Dayanışma bizi büyütür, herkese teşekkürler” diye ekledi.

ANF

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir