Tutsak yakınları: Devletin zulmünü kabul etmeyeceğiz

Amed’de Adalet Nöbeti’ni sürdüren tutsak yakınları, “Devletin bu zulmünü kabul etmeyeceğiz” dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsaklar için ailelerin Amed’de başlattığı Adalet Nöbeti, 240. gününde devam etti. Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde bir araya gelen tutsak yakınlarına, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER),Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri ve yöneticileri destek verdi.

Hasta tutsak yakını İnci Güler, 9 aydır adalet talep ettiklerini belirterek, “Burada siyasi partilere sesleniyoruz; o uygulanmayan yasalar sizlerin imzası ile çıktı. Ancak sizler imzalarınıza dahi sahip çıkamıyorsunuz. Kendinize sahip çıkmadığınız gibi, şerefinize de sahip çıkamıyorsunuz. Bizim çocuklara nasıl sahip çıkacaksınız” diye tepki gösterdi.

Aylardır dile getirdikleri taleplere dönük sessizliğe de tepki gösteren Güler, “Adalet bugün bize, yarın onlara lazım olacak. Hasta tutuklularımız tedavi edilmiyor. Özellikle yemin ederek işe başlayan doktorlar yeminlerine sadık kalsınlar” diye konuştu.

Güler, şöyle konuştu: “Bugün devlet bu haksızlığı yapıyorsa, bunu iyi bilsinler ki, bu zulüm bugün bize ise yarın onlara olacaktır. Biz bu zulmü bugün de kabul etmiyoruz, yarın da kabul etmeyeceğiz” diye ekledi.

ANF

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir