Vanlı kadınlar kongreye hazır: Değiştirecek gücümüz var

VAN – Renkleriyle, zılgıtlarıyla HDP’nin 2 Temmuz günü yola çıkmaya hazırlanan kadınlar, “Şiddete karşı, barış, demokrasi, özgürlük inşası için ‘söyleyecek sözümüz, değiştirecek’ gücümüz var” ifadeleriyle kongreye katılım çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Hep birlikte kazanacağız” şiarıyla 3 Temmuz’da Arena Spor Salonu’nda gerçekleştireceği 5’inci Olağan Büyük Kongresi için Türkiye ve bölgenin dört bir yanından katılım için hazırlıklarını tamamlandı. Kongre için Van’dan bugün otobüslerle yola çıkılması planlanırken, mahalle ve sokaklarda çalışan kadınlar da kongreye renkleriyle, zılgıtlarıyla katılım çağrısında bulundu.

‘Kadın kırımına karşı kongrede buluşalım’

HDP Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, şu ana kadar birçok mahallede yüzlerce kadına ulaştıklarını söyleyerek, büyük bir heyecanla hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. Handan, “Partimize dönük tüm baskılara karşı, kadın kırımına karşı, gençlerin sesi olmak için kongreye biçtiğimiz anlam çok büyük. Halkların renklerine, seslerine yönelik bütün saldırılara, gelin 3 Temmuz günü Ankara’da kongremizle en büyük cevabı verelim” çağrısında bulundu.

‘Renklerimizle, zılgıtlarımızla özgürlük talebimizi yükseltelim’

Kadına yönelik şiddete karşı, kadın hakkını ve özgürlüğünü savunan tek partinin HDP olduğunu belirten yurttaşlardan Gurbet Oktay, “Kadınlar renkleriyle, zılgıtlarıyla, özgürlük talebini daha da yükseltmek için kongrede buluşalım. Hadi hep birlikte HDP’de buluşalım” dedi.

Ekonomik krize karşı kongreye

Kimliklerini, dilini savunduğu için HDP’li olduğunu ifade eden esnaflardan Feyruz Akkuş ise “Yaşanan ekonomik krizden dolayı büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Sadece işyerimiz değil, kira veriyoruz. Geçinemiyoruz. Alışverişe çıkıyoruz ama hiçbir şey alamıyoruz. Ülkedeki ekonomik krizin giderilmesi için HDP’nin çözeceğini düşünüyorum. Ekonomik krize karşı HDP kongresinde buluşalım” ifadelerini kullandı.

‘Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var’

Yurttaşlardan Evin Öklü de “Ülkeye huzur ve barışın gelmesi için HDP’yi savunuyoruz. Özgürlüğü, barışı, demokrasiyi HDP getirebilir. Demokratik bir Türkiye için HDP diyoruz. Tüm kadınları HDP’ye çağırıyoruz. Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var” dedi.

Zelal Tunç

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir