Yandaş Yapı&Yapı için özel yasak, hakkını isteyen işçilere polis ablukası ve gözaltı!

İFM’de Yapı&Yapı ve Genç Mühendislik bünyesinde çalışan İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üyesi işçilerin gasbedilmeye çalışılan hakları için dün başlayan direnişte patronlar işçi alacaklarının ilk önce üçte birini sonra yarısını ödeyeceklerini söylediler. İşçiler geri adım atmayınca Ümraniye Kaymakamlığı geceyarısı AKP yandaşı Yapı&Yapı için özel yasak kararı çıkardı. “Yasağınızı tanımıyoruz” diyen işçiler sabah Yapı&Yapı önündeydiler. Polis yığınağının yapıldığı yerde ablukaya alındılar. Aralarında Dev Yapı-İş Mali Sekreteri Osman Üney’in de bulunduğu 13 işçi sloganlarla darbedilerek gözaltına alındı

İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde Yapı&Yapı ve Genç Mühendislik bünyesinde çalışan İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üyesi işçiler çökülmeye çalışılan hakları için dün direniş başlattı. AKP’nin yandaş firmalarından Yapı&Yapı için Ümraniye Kaymakamlığı gece saatlerinde özel eylem yasağı kararı çıkardı. İşçiler sabah saatlerinde karara karşı yasak ilan edilen Yapı&Yapı’nın önünde eylem gerçekleştirdi. Devasa bir polis yığınağıyla ablukaya alındılar. Aralarında Dev Yapı-İş Mali Sekreteri Osman Üney’in de olduğu 13 işçi “Direne direne kazanacağız!”, “İnşaat işçisi köle değildir!” sloganlarıyla darbedilerek gözaltına alındı.

Yargı-polis-mülki idareler patronların sopası!
Yargı-polis ve mülki idarelerin patronlar için nasıl bir sopa olduğunun son örneği de Ümraniye Kaymakamlığı’nın AKP yandaşı firmalardan Yapı&Yapı Holding için geceyarısı çıkardığı özel yasak kararı oldu. Enerji işçileri için Sabancı Center önü, Migros depo işçileri için Özlihanlar’ın villasının önüne getirilen özel yasak kararlarında da olduğu gibi hızla polis seferber edildi.

Sloganlarla gözaltına alındılar

Yapı&Yapı’nın binasının bulunduğu sokak için özel olarak çıkarılan yasağı tanımayan işçiler, sabah saat 10:00 sıralarında “İnşaat işçisi köle değildir!”, “Direne direne kazanacağız!” sloganlarıyla yasaklı bölgeye girdi ve “Yasağınızı tanımıyoruz!” dedi. Hızla polis ablukasına alınan işçiler, darbedilerek gözaltına alındı.

Patronlar dünkü görüşmede işçilerin alacaklarının sadece üçte birini ödemeyi teklif edecek kadar pervasız davrandılar!
İnşaat işçileri sendikaları Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş’le birlikte gasbedilen hakları için dün sabah saatlerinde Yapı&Yapı önünde direniş başlattı. Direnişin başlamasından kısa süre sonra Genç Mühendislik yetkilileri görüşme talep etti. Görüşmede işçilerin alacaklarının üçte birinden bile az bir ödeme teklif ettiler. Bu pervasızlığa, aleni, haydutluğa karşı işçiler görüşme masasını terketti ve direnişi geceli gündüzlü sürdüreceklerini duyurdu. Patronlar bir kez daha aradılar ve bu sefer alacakların sadece yarısını ödemeyi teklif ettiler. Bu denli pervasız bir gaspçılık sergilediler.

Bu haydutluk sergilenirken polis saldırı tehdidi ve yasak getirildi

Patronların bu haydutluğunun arkasında polis ve mülki idareden dahası devletten aldıkları güç vardı. Nitekim onlar masada böyle rahatça emeğe çökmeye çalışırken, dışarda da polis saldırı tehdidinde bulundu. İnşaat işçileri Yapı&Yapı önünden ayrılarak işçi kampının bulunduğu bölüme geçtiler ve içeri alınmadılar. Bunun üzerine kamp önünde gecelediler. Yakılan ateşler, baretlerin yere vurulmasıyla çıkarılan senfoni ve sohbetlerle yarınki direnişe hazırlanırlarken Kaymakamlık yasağı çıkarıldı.

İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş Kaymakamlığın yasak kararını “Hakkını Arayan İnşaat İşçilerine Gece Yarısı Kaymakamlık Yasağı. Ümraniye Kaymakamlığı Yapı&Yapı Holding’in önüne 1 Ay süreyle eylem yasağı getirdi. Yasaklarınız kanun dışıdır tanımıyoruz. Anayasal haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz” notuyla geceyarısı sosyal medya hesaplarından paylaşıp bugün eylemde olacaklarını vurguladılar.

ALINTERİ

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir