Antakya’da mülteciler zorla götürüldü

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), default quality

Antakya Olimpiyat Stadyumunda AFAD’ın çadır kentinde bulunan mülteciler zorla otobüslere bindirilip gönderildi. Nereye götürüldükleri sorusuna ilişkin ise “cehenneme” yanıtı verildi.

Göç İzleme Derneği’nin sosyal medyada paylaştığı videoda Antakya Olimpiyat Stadyumunda AFAD’ın kurduğu çadır kentte mültecilerin zorla otobüslere doldurulup bilmedikleri bir yere gönderildi.

12 Şubat akşam saatlerinde yaşananları görüntüleyen gazeteci Nida Kara yaşananları Ekmek ve Gül’e aktardı: “AFAD’ın kurduğu çadır kente üstünde Adana Büyükşehir Belediyesi yazan otobüsler geldi. Apar topar mülteciler otobüslere bindirildi. Kadınların kucağında bebekler, biberonlar… Ellerinde çanta bile yoktu. AFAD görevlileri, UMKE çalışanları ve jandarmalar da oradaydı. Bebekler ağlıyordu ve kötü bir ortam vardı. ‘Nereye götürülüyor bu insanlar?’ diye sorduğumuzda yetkililerden ilk ‘cehenneme’ yanıtını aldık. Sonra ısrarcı olunca önce Mersin, sonra Mardin ve Antep cevaplarını aldık. Aslında oradaki kişiler de bilmiyordu otobüslerin nereye gittiğini. Durum vahimdi.”

Kaynak: https://etha49.com/haberdetay/antakyada-multeciler-zorla-goturuldu-173927

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir