ESP: Komplolar sökmedi, sökmeyecek

ESP, Gazi mahallesinde yaşanan gözaltılara ilişkin açıklama yaptı. ESP ve SKM MYK üyeleri Aktaş ve Yiğit’in de aralarında bulunduğu 4 kişinin 18 Ağustos gece yarısı misafir olarak kaldıkları evden gözaltına alındıkları açıklandı. Gözaltıları 24 saat süresince kabul etmeyen polisin komplo saldırılarına bir yenisi eklediği vurgulanan açıklamada, devrimci, demokratik kamuoyuna; emekçi sol harekete gözaltındaki sosyalistleri sahiplenme çağrısı yapıldı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), ESP ve SKM MYK üyeleri Deniz Aktaş ve Ebru Yiğit’in de aralarında bulunduğu 4 kişinin gözaltına alınmasına açıklama yaptı.

POLİS GÖZALTILARI KABUL ETMEDİ
Aktaş ve Yiğit’in 18 Ağustos gecesi 02.00 saatlerinde İstanbul Gazi Mahallesi’nde misafir kaldıkları Suruç gazilerinden olan ve tedavisi sırasında yaşamını yitiren Sezgin Dağ’ın eşi Nurcan Gülbudak’ın evinden gözaltına alındıkları belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi tarafından yapılan baskında, evde bulunan 4 kişi gözaltına alınırken polis yaklaşık 24 saat sürecinde gözaltıları kabul etmedi.

ÇIPLAK ARAMA İŞKENCESİ
Avukatlara gün içinde bilgi verilmezken Aktaş ve Yiğit’in de aralarında bulunduğu 4 kişinin gözaltına olduğunun dün gece saatlerinde kabul edildiğini duyuran ESP, “24 saat avukat kısıtlılığı kararı olduğu bildirildi. Yoldaşlarımız ve gözaltındaki sosyalistlerle sabaha karşı yapılan görüşmede; nezaret girişinde, erkek polislerin de eşlik ettiği biçimde çıplak arama işkencesine maruz kaldıklarını; baskın yapılan evde kamerasız ve yoldaşların ortamı görmeyeceği biçimde saatlerce arama yapıldığını; aramanın belli bir aşamasında eve bomba imha ekiplerinin çağrıldığını ve bu biçimde de aramanın kamerasız biçimde sürdürüldüğünü öğrendik” diye vurguladı.

POLİS KOMPLO PEŞİNDE
İstanbul polisinin gözaltına aldığı sosyalistlere dönük komplo peşinde olduğuna dikkat çekilen ESP açıklamasında, “Partimize dönük her gözaltı saldırısını, istihbarat ağı ve yandaş medyası ile algı operasyonuna dönüştüren; itirafçı, gizli tanık paçavralarını partimizi kriminalize etmenin parçasına haline getiren; her söylemimizi, eylemimizi yasadışı ilan edip, omuzladığımız her cenazeye saldıran; daha geçtiğimiz hafta Gazi Mahallesi’nde fiili OHAL ilan ederek, tüm mahalleyi abluka altına alan ve tüm bu saldırıları tam bir merkezilikle, sistematik biçimde yürüten emniyet; komplo saldırısına bir yenisini ekleme hazırlığındadır” denildi.

ESP’ye yönelik komplo, baskın, gözaltı saldırılarının ilk olmadığı, bugüne kadar bu saldırıların boşa düşürüldüğü vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu saldırıları boşa düşürdük, yine düşüreceğiz! Bu saldırı; sosyal medya hesaplarını kapatmadan parti kapatmaya; yaşam tarzına müdahaleden festival yasaklamaya, üniversiteli gençliğe dönük olarak yayımlanan faşist genelgelerden, işçi grevlerini, tutsak ailelerinin adalet nöbetini yasaklamaya kadar saldırganlığını had safhaya vardıran; ülkede bir mezarlık sessizliği yaratarak beka sorununu çözmeye çalışan AKP-MHP faşist rejiminin politikalarından bağımsız değildir.”

SOSYALİSTLERİ SAHİPLENME ÇAĞRISI
Ezilenlerin Sosyalist Partisi MYK’sının açıklamasında, devrimci, demokratik kamuoyuna, emekçi sol harekete gözaltına alınan 4 sosyalisti sahiplenme çağrısında bulunuldu.

EHB 4 SOSYALİSTİN GÖZALTINA ALINDIĞINI DUYURMUŞTU
Ezilenlerin Hukuk Bürosu, dün 23.00 sıralarında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ESP ve SKM MYK üyeleri Deniz Aktaş ve Ebru Yiğit ile Mert Unay ve Nurcan Gülbudak’ın gözaltında olduğunu duyurmuştu.

ETHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir