HDK, TJA, DBP, HDP ve BMG’den dayanışma çağrısı

İSTANBUL- HDK, TJA, DBP, HDP ve BMG Mereş ve Dîlok merkezli yaşanan depremden kaynaklı Kriz Koordinasyonu kurduklarını belirterek dayanışma çağrısı yaptı.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridin sonlandırılması amacıyla Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Tevgera Jinên Azad (TJA),  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) ile Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde bugün başlatılması planlanan Gemlik yürüyüşü, yaşanan deprem nedeniyle ertelendi. HDK, HDP, TJA, DBP ve Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) Gemlik yürüyüşünün deprem nedeniyle ertelenmesine dair eş başkanların ve eş sözcülerin katılımıyla HDP İstanbul il binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. “Halkımızın yanındayız gün dayanışmayı büyütme günü” pankartının asıldığı toplantıda açıklamayı HDP İstanbul Eş Başkanı İlknur Birol yaptı.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Deprem nedeniyle Gemlik yürüyüşünün ertelendiğini belirten Birol, depremden etkilenen halklarla dayanışmayı büyüteceklerini ifade etti. Yaşanan bu son depremin en büyük yıkımlardan biri olduğunu ifade eden Birol, “Türkiye’de yaklaşık 10 ili, Türkiye dışında Rojava’yı, Halep’i, Şam’ı ve Mısır’a kadar uzanan hattı derinden etkileyen büyük bir deprem afeti yaşadık. Bu afet son dönemlerde görülen en büyük yıkımlardan biri olduğu izlenimini eldeki bilgiler gösterdi. Çapı her dakika gelen bilgilerle ne kadar daha büyüdüğünü görüyoruz. Bu nedenle basın toplantımızın ana konusu ertelemek üzere iptal ediyor, basın toplantımızı deprem afetiyle ilgili halkımızın yanında olduğunu göstermek için bir dayanışma çağrısıyla değiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

DEVLETİN GÖREVİ

Türkiye ve Kurdistan bir deprem kuşağında olduğunu aktaran Birol, halkın bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Birol, “Bu topluma karşı kamusal görevlerini yerine getirmek yükümlü devlet, uygun bir biçimde konut yapımı yerleşim planlaması ve kişilerin bilinçlendirilmesi, örgütlü hale getirilmesiyle yapmalıydı. Ancak bu meseleye ilişkin tutumun sadece afet olduğunda konuya müdahale edilecek şekilde organize olma hali biçiminde geliştiğini yaşadığımız bütün derin üzüntü veren bu felaketlerden sonra görüyor ve bir kere daha ifade ediyoruz. Yapılması gereken önlemi önceden almaktır” şeklinde konuştu.

PARTİMİZ DEPREM ALANINDA

Acil olarak yapılması gerekenlere değinen Birol, “Genel merkezimiz gelen bilgiler üzerine bir ‘Merkezi kriz Koordinasyonu’nu oluşturmuştur. Partimiz afetten etkilenen bölge ilerimizin bütün parti teşkilatlarıyla birlikte, Diyarbakır merkezli bir bölge koordinasyonu kurmuştur. Yerelden alınmış bilgilerle birlikte dayanışmayı ve yardımlaşmayı büyütecek şekilde hızla organize olmuştur. Yetkililerimiz deprem yerine intikal etmiştir. Eş başkanlarımız başta olmak üzere milletvekillerimiz deprem bölgesinde çalışmaları koordine etmek üzere oradalar” diye belirtti.

KRİZ KOORDİNASYONU KURULDU

Birol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz İstanbul il merkezimizde, kriz koordinasyonumuzla irtibatlı bir şekilde bir ‘Kriz Koordinasyonu’ kurduğumuzu ve çalışmanın bütün bileşenlerimiz ve ittifak güçlerimizle anlaşmalı koordineli bir biçimde ilerleyecek. Halkımızın afetten etkilenmiş halkımıza yardımda bulunmak üzere birazdan sayacağım malzemelerle ilçe binalarımıza başvurarak bu çalışmayı başlatmaları gerektiğini ifade ediyoruz. En acil ihtiyaç listesinde yer alan: Kışlık çadır, mont, battaniye, uyku tulumu, çocuk bezi, kadın pedi ve çocuk maması olmak üzere bir başlangıç ihtiyaç listesini temin edildiğinde bütün ilçe binalarımıza ilçe binalarımızda nöbetçi arkadaşlarımıza teslim etmelerini istiyoruz.”

KAYNAK: http://mezopotamyaajansi35.com/tum-haberler/content/view/196824

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir