Kürdistani İttifak partilerinin deklarasyonuyla Newroz çalışmaları başlayacak

Bu yılki Newroz kutlamalarının startı, yarın Diyarbakır’da Kürdistani İttifak Çalışması’nda yer alan partilerin deklarasyonuyla verilecek.

Newroz kutlamaları “Dem dema serkeftinê ye” (Şimdi kazanma zamanı”) şiarıyla gerçekleştirilecek. Kutlamalarının startı, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde yarın (10 Mart’) Diyarbakır’da açıklanacak deklarasyonla verilecek.

Diyarbakır’da açıklanacak deklarasyon, Kürdistani İttifak Çalışması’nda yer alan Kürdistan Komünist Partisi (KKP), KDP-Bakur, Azadî Partisi, İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD) ile birlikte açıklanacak.  Açıklamada ulusal birliğe vurgu yapılacak.

İstanbul’da ise 11 Mart’ta Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve HDP öncülüğünde “sol sosyalist” partilerin katılımıyla deklarasyon açıklanacak.

Açıklamaya, HDK ve HDP bileşenleri ile Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) ve “Demokrasi İttifakı” kapsamında bir araya gelen Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Halkevleri de Newroz kutlamalarına katılacak.

Özgür Gelecek

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir