MLKP Gerillaları Ankara ve Atina’da Anıldı

Ankara’da düzenlenen etkinlikte MLKP komutanları Ahmet Şoreş ve Firat Newal anıldı. Devrimcilerin şehadetinin bir adım öne çıkma, kendini yeniden kurma çağrısı olduğu kaydedilen anmada, şehitlerin mücadelesini sürdürmenin, bedel ödemekten çekinmeden zafere ulaşmanın boyun borcu olduğu belirtildi. Anma sonrası ESP il örgütünde taziyeler kabul edildi, birleşik mücadeleyle hesap sorulacağının altı çizildi.

MLKP MK üyesi Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve MLKP komutanı Firat Newal, Ankara’da düzenlenen etkinlikle anıldı. Saygı duruşu ile başlayan anmada komutanların yaşamını anlatan sinevizyon gösterildi. Duygusal anların yaşandığı etkinlikte, devrim şehitlerinin mücadelesinin sürdürüleceği sözü yinelendi.

SGDF: ŞEHADETLERİ BİR ADIM ÖNE ÇIKMA ÇAĞRISIDIR
Etkinlik konuşmalarla devam etti. SGDF adına yapılan konuşmada, “Ölümsüzlerimiz bizlere kendi yaşamımız ve pratiğimize dair sorular yöneltmeye çağırıyor. Onların eyleminin mücadeleyi omuzlamaya devam edecek bizlerde bir cevap arayışı uyandırıyor. Her şehidimizde olduğu gibi Ahmet ve Firat yoldaşın şehadeti bir adım öne çıkma ve onların bıraktığı yerleri doldurma çağrısıdır” denildi.

ESP: KENDİMİZİ BAŞTAN KURMA ÇAĞRISI YAPIYORLAR
ESP adına yapılan konuşmada ise şu ifadeler yer aldı: “Şehitlerimizi anmanın, onurlandırmanın en gerçek yolu kendi devrimciliğimizi geliştirmek ve onların gösterdiği örgütlü yaşam tarzını ve kavrayışını günlük yaşamların bir parçası haline getirmektir. Her şehidimiz kendimizi baştan kurma çağrısı yapıyor.”

DEVRİMCİ PARTİ: ZAFERE ULAŞMAK ONLARA BORCUMUZDUR
Devrimci Parti adına da kısa bir konuşma yapıldı. Ahmet Şoreş gibi komutanların karşısında bulunmanın ve konuşmanın hem çok onurlu hem de çok zorlu bir görev olduğu dile getirilen konuşma, şöyle devam etti: “Bize onların ardından düşen görev ise bu mücadeleyi faşizmi yerle bir edene dek sürdürmek zorundalığıdır. Mücadeleyi yalnızca seçime indirgemeye inat, faşizme karşı savaşım her cepheden büyütülmel.” Rojava’da ölümsüzleşen komutan Ulaş Bayraktaroğlu’nun anıldığı konuşmada, Ulaş’ın Ahmet Şoreş’e ‘Kızıl General” hitabı hatırlatıldı ve şöyle devam edildi: “Mücadeleleri önümüzü açacak olandır, onları kendimize ışık olarak görmek zorundayız, bu ışığa yürüyüşü zafere kadar sürdürmek zorundayız. Gerekirse bedel ödeyerek,  gerekirse can vererek zafere ulaşmak onlara boyun borcumuzdur. Ahmet ve Fırat yoldaşların mücadelelerini partim adına ve siper yoldaşlığı adına selamlıyorum.”

Anma devrim şehitlerinin mücadelesine bağlılık yemini ile sona erdi.

TAZİYELER KABUL EDİLDİ
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Ankara il örgütünde, taziyeler kabul edildi. BMG, Alınteri, Devrimci Parti, DBP, HDP Ankara il örgünü Yeşil ve Sol Parti ziyaret ederek, taziyede bulundu. Taziyelerde yapılan konuşmalarda bu mücadelenin işçi sınıfının ve ezilenlerin Türk burjuva devletine karşı mücadelesi olduğu kaydedildi, “Yarım bırakmak zorunda oldukları görevlere talip olmak, onların izinden yürümektir aynı zamanda. Safları sıklaştırmanın, örgütlülüğü büyütmenin zamanıdır. Ortak mücadeleden başka yol yok” denildi.

ATİNA’DA ANMA YAPILDI

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) MK üyesi Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve MLKP komutanı Firat Newal (Özgür Namoğlu) Yunanistan’ın başkenti Atina’da anıldı.

Atina Kürdistan Kürt Kültür Merkezi’nde yapılan anmaya PKK, DKP/BÖG. TKP-ML, MKP, RUİS, İşgal Altındaki Mülteciler Derneği (SY.KAP.RO) ile çok sayıda kişi katıldı.

Açılış konuşmasında devrim şehitleri anıldı. Ahmet Şoreş ve Firat Newal’in hayatının aktarıldığı konuşmada, Şoreş ve Newal şahsında devrime can suyu olanlar anısına saygı duruşu yapıldı. Bu esnada hep bir ağızdan Güneşi İçenlerin Türküsü okundu ve “Şehid namirin”, “Şehitler yaşıyor MLKP savaşıyor”, “Biji PKK”, “Yaşasın MLKP” sloganları atıldı.

MLKP adına yapılan konuşmada, her alanda bedel kapılarından geçerek mücadele yürüttüklerini belirtti. Suruç katliamı, Baran Serhad’ın ölümsüzleşmesini hatırlatan temsilci, “Böylesi saldırıları her dönem daha güçlü yanıtladık, daha emin adımlarla mücadeleyi büyüttük. Onların izinden yürüyecek, onların hesabını soracağız” dedi.

Etkinlikte şehit düşen Şoreş ve Newal’i tanıyanlar onları anlattı, anılarını paylaştı.

Son olarak gösterilen sinevizyon ile şehitlerin hayatından kesitler aktarıldı. Anma etkinliği devrim şehitlerinin yolundan yürüneceği ve hesabının sorulacağının vurgusuyla sonlandı.

Kaynak: ETHA

 

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir