Sevgi Parkı polis zoruyla boşaltıldı

Defne Sevgi Parkı’ndaki çadırlar polis zoruyla tahliye edildi. Depremzedelere Dursunlu’da, altyapısı bulunmayan çadır alanı işaret edilirkem, dayanışma merkezleri durumu kabul etmeyerek kendi seçtikleri yerlere çadırlarını kurdu.

Maraş merkezli depremler sonrası çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün yanı sıra TTB, SES gibi meslek örgütlerinin de dayanışma merkezlerini kurduğu Hatay’ın Defne ilçesinde yer alan Sevgi Parkı polis ve jandarma zoruyla tahliye edildi. İki gün önce Sevgi Parkı’na polis ve AFAD ekipleri gelerek, parka Kızılay’ın yerleşeceği gerekçesiyle boşaltılmasını istemiş, depremzedeler ise günlerdir ortalıkta olmayan Kızılay için yerlerinden edilmek istenmelerine tepki göstermişti.

Polis ve jandarmanın baskısı sonucu dün gece Sevgi Parkı’ndaki depremzedeler kentin uzağında, altyapısı bulunmayan Dursunlu mahallesindeki çadır alana taşındı. Alanda gönüllü çalışan TTB, SES, siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri ise gösterilen alanın uygun olmadığını ifade ederek kendi istedikleri bir noktaya çadırlarını taşıdı.

Kaynak:https://etha49.com/haberdetay/sevgi-parki-polis-zoruyla-bosaltildi-174470

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir