Üniversite öğrencilerinden uzaktan eğitime tepki

Tayyip Erdoğan’ın aldığı uzaktan eğitim ve KYK yurtlarının boşaltılması kararına Ankara ve İzmir’de tepki gösterildi.

Depremin ardından Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla alınan uzaktan eğitim ve KYK yurtlarının boşaltılması kararlarına üniversite öğrencileri tepki gösterdi. Ankara ve İzmir’de yapılan açıklamalarda deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerin uzaktan eğitim alabilmelerinin mümkün olmadığına dikkat çekildi. İzmir’de eyleme saldıran polis çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı.

Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Hacettepe Hastanesi önünde bir araya gelerek açıklama yaptı. “Uzaktan eğitim istemiyoruz”, “Üniversiteme dokunma” pankartlarının taşındığı eylemde öğrenciler adına Tıp Fakültesi öğrencisi Eray Peker açıklama yaptı.

Öğrenci yurtlarının 11 Şubat’ta depremzedelerin kullanımına açılması ve üniversitelerde eğitime uzaktan devam edilmesi kararının gözden geçirilmesini gerektiğini söyleyen Peker, “Öğrenci yurtları, öğrencilerin bile barınma gereksinimlerini karşılamaktan çok uzaktır. Covid-19 salgını sırasında uzaktan eğitim almak zorunda kalan arkadaşlarımızın ruh sağlığı çok zarar gördü. Birçoğumuz depresyonla mücadele etmek zorunda kaldık. Bazı arkadaşlarımız, o dönemde ne yazık ki intihar girişiminde bulundu. Bazı arkadaşlarımızı bu yüzden yitirdik. Aynı sorunların yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Deprem yüzünden hepimiz çok üzgünüz, ancak okullar en iyi rehabilitasyon alanlarıdır” diye belirtti.

‘DEPREM BÖLGESİNDEKİ UZAKTAN EĞİTİM MÜMKÜN DEĞİL’
Deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerin uzaktan eğitim alabilmesinin mümkün olmadığının altını çizen Peker, uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tutmayacağını belirtti. Nitelikli ve bilimsel bir eğitim almak akademi takviminin yeniden düzenlenmesini isteyen Peker, “Öğrencilerin barınma sorunlarının çözülmesini istiyoruz” dedi.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNE POLİS SALDIRDI
Dokuz Eylül Üniversite Dayanışması üyeleri rektörlükle yaptıkları görüşmenin ardından üniversite önünde oturma eylemi başlatan öğrencilere polis saldırdı. Polisin darp ederek gözaltına aldığı 22 öğrenci Çankaya Güvenlik Şube’ye götürüldü.

Kaynak: https://etha49.com/haberdetay/universite-ogrencilerinden-uzaktan-egitime-tepki-174082

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir