MLKP gerillası Şevin Söğüt İsviçre’de anıldı

Rojava Komitesi, MLKP/FESK gerillası Şevin Söğüt’ü anmak için İsviçre’de pankart astı. Eylemi gerçekleştiren Rojava Komitesi aktivistleri, Türk faşizmine ve işbirlikçilerine karşı Rojava’nın savunulacağını vurguladı.

Türk devletinin Zap’a yönelik 17 Ağustos 2018’de başlattığı hava saldırısında ölümsüzleşen MLKP/FESK gerillası Şevin Söğüt (Sarin Awaz) için İsviçre’nin La Chaux-de-Fonds kentinde pankart asıldı. Eylemde “Türk faşizminin işbirlikçileriyle savaşıyoruz” vurgusu yapıldı.

İsviçre’nin Neuchâtel kantonuna bağlı Jura Dağı’nda yer alan La Chaux-de-Fonds kentinde kütüphane ve bir kahve dükkanına pankart asan Rojava Komite aktivistleri, Şevin Söğüt’ü andı, Rojava Devrimini selamladı.

Rojava Komitesi tarafından yapılan açıklamada, “Rojava’da Enternasyonalist Kurtuluş Taburu’nda yer almayı seçen Şevin yoldaşımız, Rakka’nın DAİŞ barbarlığından kurtuluşunda yer aldı. Bu uğurda enternasyonalist, komünist, anarşist ve yurtsever yoldaşlarıyla yan yana savaştı” denildi.

Rojava Devriminin, dünyanın her yerindeki tüm ilerici ve devrimci güçler için hayati önem taşıdığına dikkat çekilen açıklamada, “Rojava’yı her ne pahasına olursa olsun savunmalıyız. İsviçre, Rojava ve Kürdistan’a karşı savaşın arka bahçelerinden biridir, büyük oranda Erdoğan faşizmini finanse ediyor. Bizler Türk faşizminin işbirlikçileriyle savaşarak, Rojava Devriminin savunmasına yardım ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

ETHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir