Rosa Luxemburg, Karl Liebknecht ve Lenin anılacak

Katledilişlerinin 104. yılında Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht 15 Ocak’ta anılacak. Almanya’nın başkenti Berlin’de aynı gün Lenin için de anma yapılacak.

Enternasyonel proletaryanın seçkin önderleri olan Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht, 15 Ocak 1919’da karşı-devrimin kanlı saldırısıyla katledildiler. Yine Ocak ayı içerisinde büyük usta Lenin ezilen halklara büyük bir miras bırakarak ölümsüzleşti.
Kapitalizme, emperyalizme ve her türden gericiliğe karşı mücadelenin adı olan Rosa Luxemburg, Karl Liebknecht ve Lenin, 15 Ocak’ta Almanya’nın başkenti Berlin kentinde anılacak. Her yıl yapılan anma etkinliğine bu yıl da kitlesel katılım bekleniyor.
Alman sol, sosyalist ve komünist partileri başta olmak üzere Türkiye ve Kürdistan devrimci-demokrat kurum ve partiler anmalara kitlesel katılım çağrısı yapıyor.
Avrupa Kadınların Birleşik Devrim Hareketi de yaptığı açıklamayla anmalara katılım çağrısı yaptı, Rosa Luxemburg’un yolundan yürüyerek, Avrupa’da Evinlerin, Sakinelerin hesabını soracaklarını belirtti.
Avrupa KBDH açıklamasında, “Bu çağrı, içinde bulunduğumuz günlerde Türkiye’de, Kürdistan’da, Avrupa’da özgürlük mücadelesi yürütürken, faşist Türk devleti tarafından katledilen devrimci, yurtsever kadınlara sahip çıkmak içindir. Bu çağrı; kadınların kurtuluşunun devrim ve sosyalizmden, örgütlü mücadeleden geçeceğini söyleyen komünist kadın önderlerden Rosa Luxemburg’a sahip çıkmak içindir” dedi.

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir