Aydos Ormanı’nda yürümek artık ücretli

Birinci derece SİT alanı olan Aydos Ormanı’na millet bahçesi projesine tepkiler sürerken, ücretsiz olarak kullandırılma sözü verilen yürüyüş parkurundan 10 TL alınmaya başlandı.

İstanbul’da Aydos Ormanı’na millet bahçesi projesi çalışmaları yurttaşların tüm tepkilerine karşın devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin birinci derece SİT alanı olan orman, 500 araçlık otopark çalışmaları için yok ediliyor.

Cumhuriyet gazetesinden Şeyda Öztürk’ün haberine göre ormanın batısında ise yıllar boyunca yurttaşların yürüyüş yaptığı yollar ücretli hale geldi. 10 yıl önce bir firmaya yaklaşık 49 yıllığına kiralanan bölgelerden ormana giren yayalar 10 TL ödüyor.

Çevre sakinlerinden ve aynı zamanda Aydos Savunması Yürütme Kurulu’ndan Enver Özböler, “Ormana giren altı tane kapı var, bunların hepsine kulübeler koydular. Araçların içerisindeki insan sayısından bile para alıyorlar” dedi.

İlk özelleştirilme yapıldığında protesto ederek yaya parasının alınmaması konusunda anlaştıklarını belirten Özböler şöyle konuştu:

“Son zamanlarda yayalardan tekrardan para almaya başladılar. Orman olarak kalması gereken Aydos’u şirketler adım adım yok etti ve etmeye devam ediyor. Endemik bitkilerin bulunduğu bir ormanda lunaparkın ne işi var?”

HABER MERKEZİ

GAZETE KARINCA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir