Bağlar Belediyesi ‘Yeşil Alan’ı betona gömecek

DİYARBAKIR – Bağlar Belediyesi’nin atanmış başkanı Hüseyin Beyoğlu, imar planında “park-yeşil alan” olan 37 dönümlük araziyi spor tesisi projesi ile betona gömecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimi kaybetmesine rağmen Bağlar Belediyesi’ne başkan olarak atanan Hüseyin Beyoğlu, bu kez yeşil alanı talan edecek yeni bir projeye girişti. Beyoğlu, belediye sitesinde yer alan “Bağlar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Bağlar’a dev spor tesisi!” başlıklı haberle, Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi’nde bulunan 4625 ada 1 nolu parselde, kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla “dev spor tesisi” yapacağını duyurdu. Ancak Belediye Meclisi’nin bu yönlü bir kararının olmadığı ortaya çıktı. İmar planına göre ise söz konusu parselin “park-yeşil alan” olarak kullanılması şartı yer alıyor. Yine İmar Planı’na göre, bu arsa “Yeşil Alan” dışında betonarme yapılar için kullanılamaz.

TFF’DEN ELİ BOŞ DÖNDÜ

Ocak 2022 Belediye Meclisi toplantısında AKP’li ve atanmış meclis üyelerinin oylarıyla yetki alıp Futbol Federasyonu Kaynak Kullandırma Fonu’ndan hibe isteyip, söz konusu arsaya spor tesisi yapmak isteyen Beyoğlu, federasyondan eli boş dönünce bu kez kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kapısına dayandı.

DBB’DEN GERİ ALINDI

Geçmişte de “Ekoloji Ve Trafik Eğitim Alanı” yapılmak üzere 8 Eylül 2016’da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne 25 yıllığına tahsis edilen 37 dönümlük parkın atanan kayyımlardan ve kayyımların ilgisizliğinden dolayı herhangi bir işlem yapılmadığı, bu nedenle de söz konusu parkın 2 Kasım 2021’da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden geri alındığı öğrenildi.

PARKIN KARŞISINDAKİ ALAN SATILDI

Ayrıca söz konusu “Yeşil-Park” olarak görülen alanda spor tesisi yapmak isteyen Beyoğlu’nun, park alanı karşısında bulunan mülkiyeti Bağlar Belediyesi’ne ait olan 2 bin 439 metrekarelik alana sahip 8142 Nolu parselin de Daimi Meclis üyelerinin imzasıyla 11 Kasım 2021 tarihinde 5 milyon 562 TL’ye satıldığı ortaya çıktı.

Müjdat Can

MEZOPOTAMYA AJANSI

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir