‘Ölüm gemisini durduralım’ çağrısı

İşçi, halk ve çevre sağlığını tehdit eden, ölüm saçan Sao Nae Paulo uçak gemisini durdurmak üzere harekete geçen gönüllüler ortak bir çağrı yayınladı. Kamuoyuna birlikte mücadele çağrısı yapılan “Ölüm gemisini durduracağız” başlıklı açıklamada, geminin Brezilya mahkemesinin kararı, uluslararası uzmanların uyarıları ve ekoloji, emek ve sağlık örgütlerinin itirazına rağmen Aliağa’ya doğru yola çıktığı hatırlatıldı.

Çevre Bakanlığının onayı ile Aliağa’ya gelecek olan geminin taşıdığı ağır metaller ve asbest nedeniyle uzmanlar tarafından ölüm gemisi olarak nitelendirildiği belirtilen çağrıda, Aliağa başta olmak üzere tüm İzmir’in ekosisteminin etkileneceğini aynı zamanda söküm işlemini yapacak işçiler basta gelmek üzere tüm halkın sağlığında geri dönülmez zararlara neden olacağı yinelendi.

Patronların ve siyasi iktidarın para hırsı nedeniyle işçilerin canını, çocukların ve halkın sağlığını, kentin ekolojik yapısını yok saydığı kaydedilen çağrıda şu ifadeler yer aldı: “Aliağa başta olmak üzere tüm İzmir’de işçilerde kanser oranının hızla arttığı; çocuklarda gelişim bozuklukları oluştuğu; hava, toprak ve suyun kirlenmesi nedeniyle yaşam alanlarını bozulduğu hazırlanan uzman raporları ile ortadayken bu geminin gelişine verilen onay açık ve uzatmalı bir kırım anlamına gelmektedir. Bu haksızlığa ancak birlikte olursak dur diyebiliriz. İşçilerin, çocuklarımızın, halkın kentimizin, doğamızın sağlığı ve geleceği patronların kasalarından daha önemli ve değerli.

Bu araç bu sesi büyütmek, ölüm gemisin durduracak gönüllüleri bir araya getirmek, etkileşime sokmak ve birlikte hareketi sağlamak amacıyla kuruldu. Hepimizin yapacağı bir şey var mutlaka. Hepimiz bir olursak o gemiyi durdurabiliriz. El ele verelim, ölüm gemisini durdurma gönüllüleri ağını büyütelim.”

ETHA

Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir